Νόστιμες συνταγές για διαβητικούς


ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Νόστιμες συνταγές για διαβητικούς

Συνταγή για μπριζόλες από την Ελβετία

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: Περίπου 80 λεπτά

Υλικά
– 250 γραμμ. βοδινό κρέας σε μπριζόλες ή 4 μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες
– 1/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
– 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
– 2 μέτρια καρότα, σε φέτες
– 1 κιλό βρασμένο ντομάτες
(Μερίδες: 4)

Εκτέλεση

1. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες στο αλεύρι και τις βάζουμε να τηγανιστούν σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις ντομάτες. Εάν το μείγμα φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε νερό ή ζωμό από βοδινό κρέας. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
3. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, με το καπάκι, και κατόπιν μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1 ώρα.

Σημείωση: Κανονικά, η συνταγή γίνεται με κρέας από ελάφι ή ζαρκάδι, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε χρησιμοποιώντας βοδινό. Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας, καστανό ρύζι ή νουντλς.

Διατροφικές Πληροφορίες
(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 238,1
Λίπος: 2,8 γραμμ.
Χοληστερόλη: 75,5 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 383,7 χιλιοστόγραμμα
Υδατάνθρακες: 20,9 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 3,7 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 32,4 γραμμ.

Πηγή: SparkPeople

Πηγή: zougla.gr

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο