ΛΑΡΙΣΑ

Εκμάθηση Η/Υ για άτομα τρίτης ηλικίας από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη νέου Κύκλου Μάθησης με τίτλο «Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για άτομα τρίτης ηλικίας».

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται για τρίτη χρονιά και στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 300 συμπολίτες μας, απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας – μέλη των ΚΑΠΗ Δ. Λαρισαίων που επιθυμούν να μάθουν τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή, τη χρήση βασικών προγραμμάτων και την πλοήγηση στο διαδίκτυο (αναζήτηση πληροφοριών στο internet, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, skype).  Μέσω του προγράμματος επιδιώκεται η βελτίωση της «πρόσβασης» των ηλικιωμένων στις νέες τεχνολογίες συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας και κοινωνικής συμμετοχής τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, είναι συνολικής διάρκειας 40 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου (πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) με διδάσκοντες έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων.

Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δ. Λαρισαίων.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: έως και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  • Α’ ΚΑΠΗ (Ριζούλη Νατάσα), τηλ.: 2410 233918
  • Β’ ΚΑΠΗ (Τουρτούνη Δάφνη), τηλ.: 2410 620014
  • Γ’ ΚΑΠΗ (Γιαννίκη Βάσω), τηλ.: 2410 233430
  • Δ’ ΚΑΠΗ (Κωστοπούλου Δήμητρα), τηλ.: 2410 610468
  • Ε’ ΚΑΠΗ (Κωστοπούλου Δήμητρα), τηλ.: 2410 239499

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις