Παρασκήνιο

Τα δώρα του Καλογιάννη και η ευρυμάθεια του Ιερώνυμου

Πρώτη επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη στο γραφείου του Δημάρχου Λαρισαίων και δεν θα μπορούσε να μην ανταλλάξουν κάποια συμβολικά δώρα μεταξύ τους.

Ο κ. Ιερώνυμος χάρισε στον δήμαρχο μία εικόνα με τους Επισκόπους Λαρίσης  Άγιο Αχίλλιο και Άγιο Βησσαρίωνα, ενώ ο κ. Καλογιάννης προσέφερε στον Μητροπολίτη αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων της Λάρισας και εκδόσεις για την πόλη.

Σε μια από τις εκδόσεις του δήμου Λαρισαίων, φυλλομετρώντας την, ο κ. Καλογιάννης έπεσε τυχαία πάνω στο Μπεζεστένι της Αρχαίας Λάρισας, δείχνοντας το στον κ. Ιερώνυμο, εξηγώντας του πως τώρα ο δήμος έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανάδειξή του.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, αφού εξήγησε στους παρευρισκομένους πως η λέξη “Μπεζεστένι” σήμαινε, στα τούρκικα “αποθήκη”, κατέληξε, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, πως η συγκεκριμένη λέξη είναι πλέον και ελληνική. Ο κ. Ιερώνυμος είναι γνωστός, στους εκκλησιαστικούς κύκλους, για την ευρυμάθεια και τις τεράστιες γνώσεις του, κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις