ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χάμπος – ένα παραμύθι ανέκδοτο – Νέα παραγωγή με γαντόκουκλες του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα για παιδιά και ενήλικες

Παππού θα μας πεις μια ιστορία;

Τα παλιά τα χρόνια, οι παραμυθάδες αναλάμβαναν το καθήκον να μεταδώσουν τα παραμύθια και τις ιστορίες του λαού μας στα παιδιά, χωρίς τη βοήθεια της γραφής, αλλά με τη πεποίθηση πως αν κάποτε λησμονηθούν οι ιστορίες τους, ο λαός θα χάσει τη ψυχή του…

Ο Χάμπος, ή αλλιώς η ιστορία με τη σκεμπιά, είναι μια τέτοια ιστορία.

Μια ανέκδοτη αφήγηση, που μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.

Ο Χάμπος προήλθε σύψυχα και καθ’ ολοκληρίαν από τον παππού Χαράλαμπο Γραμματίκα, ειπώθηκε δίπλα στη σόμπα, επάνω σ’ ένα ντιβάνι με εννιά εγγονόπουλα και δυο δισέγγονα, ζεματίστηκε από τις πεπέλες της γιαγιάς Φωτεινής και ύστερα παίχτηκε σε αυτοσχέδιο μπερντέ.

Έκτοτε χάθηκε από τη μνήμη μας για τριάντα χρόνια, για να επιστρέψει ολοζώντανος στο κουκλοθέατρο μαζί με κούκλες του χεριού μας.

Ο Χάμπος είναι ωραίος. Αγαθωτός, αβάσταγος και πανταχαρεμένος.

Του αρέσει να κάνει θελήματα, να αναχουλεύει, ν’ απορεί και να χώνει τη μύτη του παντού.

Ο Χάμπος είναι μυτέας, ο Χάμπος είναι Πόντιος, ο Χάμπος είναι ο γνωστός παλαλός πολυπαθών των παραμυθιών που βάζει – ή μας βάζει;- μυαλό στο τέλος.

Για να ζήσουμε κι εμείς καλά, και οι κούκλες μας … καλύτερα!

Πρεμιέρα Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στις  18.00 στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.

Παραστάσεις για το κοινό: κάθε Σάββατο 18.00 και Κυριακή 11.00. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία , συλλόγους, ομάδες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις