ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Συγκατάθεση του Έθνους για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας»

«Εύχομαι στον νέο μας Δεσπότη να είναι πάντα άξιος και να συνεχίσει επάξια το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Ιγνατίου. Ο Θεός να του δίνει πάντοτε υγεία και φώτιση. Θα είμαι πάντα στο πλευρό του, για να διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη του Ιγνατίου και να διατηρήσουμε τη συνοχή Πολιτείας-Εκκλησίας σε Λάρισα και Τύρναβο».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου, προσθέτοντας:

«Η συμπόρευση Κράτους-Εκκλησίας θα αποτελέσει ένα από τα ιδιαιτέρως κρίσιμα κεφάλαια της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία πρότεινε η κυβέρνηση.

Όποιες αποφάσεις παρθούν, θα πρέπει να είναι προϊόν ευρείας συναίνεσης. Η Εκκλησία του Χριστού έχει χτιστεί με σάρκα και αίμα, με μαρτύρια και αυτοθυσίες Αγίων. Έχει, δε, υποστηριχθεί και συντηρηθεί οικονομικά, ανά τους αιώνες, από τις προσφορές και τις εισφορές των πιστών, οι οποίοι καταθέτουν συνειδητά τον οβολό τους, προκειμένου να εκπληρώνει την αποστολή της, αποτελώντας έναν πυλώνα για το Έθνος.

Ως εκ τούτου, κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια για το μέλλον της Εκκλησίας θα πρέπει να έχει ως γνώμονα τη βούληση και τη συγκατάθεση των εκατομμυρίων πιστών και μελών της, της συντριπτικής πλειοψηφίας δηλαδή του ελληνικού λαού και του Έθνους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις