ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βολιώτης στοχεύει στη δημιουργία τεχνητού εγκεφάλου – Διδάκτορας με τέσσερα μεταπτυχιακά

Διδάκτορας με τέσσερα μεταπτυχιακά και παράλληλα εκδότης διεθνούς ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού για την τεχνητή νοημοσύνη ορκίστηκε χθες ο Βολιώτης κ. Γιώργος Κουζιώκας ο οποίος εκπόνησε το διδακτορικό του στο Τμήμα Μηχανικών Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουζιώκας που εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος, έχει εκπονήσει τέσσερα μεταπτυχιακά για την εκπαίδευση, την πληροφορική, τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και τη χωρική ανάλυση σε σχέση με τη διαχείριση περιβάλλοντος.

Χθες ορκίστηκε και διδάκτορας στην τελετή που έγινε στο Τμήμα Χωροταξίας.
Ο ίδιος είναι εκδότης διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με έδρα την Ελβετία για την τεχνητή νοημοσύνη, για την οποία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Για τη δράση του τιμήθηκε με το βραβείο του ανερχόμενου υπότροφου από το πανεπιστήμιο Ιλινόις σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Ο ίδιος τόνισε πως το θέμα της διδακτορικής διατριβής μου ήταν «Σύστημα Λήψης Αποφάσεων στη Διοίκηση Δημοσίων και Δικαστικών Υπηρεσιών με Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, GIS και Τηλεπισκόπησης».
Και πρόσθεσε πως «οι μηχανές και τα ευφυή συστήματα βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη, έχουν ήδη εισβάλει σε πολλούς τομείς της δημόσιας διοίκησης. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία του πρώτου ρομποτικού δικηγόρου – bot, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί κλάδο της πληροφορικής που ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση ευφυών υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία του ανθρωπίνου εγκεφάλου όπως, μάθηση, προσαρμοστικότητα, επίλυση προβλημάτων, κλπ. Εμπλέκει πολλές επιστήμες όπως, της πληροφορικής, της ψυχολογίας και της νευρολογίας. Κύριο αντικείμενο της διατριβής ήταν η δημιουργία ενός συστήματος λήψης αποφάσεων στη διοίκηση δημοσίων και δικαστικών υπηρεσιών που βασίζεται κυρίως στην τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τη χρήση άλλων τεχνολογιών όπως των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και της τηλεπισκόπησης. Η έρευνα αυτή στοχεύει στο να συνεισφέρει στην τελική δημιουργία ενός τεχνητού εγκεφάλου ως συστήματος λήψης αποφάσεων με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης (τεχνητών νευρωνικών δικτύων, νοημοσύνης σμήνους σωματιδίων, κ.λπ.) στη διοίκηση δημοσίων και δικαστικών αρχών».

Περίπου 70 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και διδάκτορες ορκίστηκαν χθες στις τελετές ορκωμοσίας των Τμημάτων Χωροταξίας και Μηχανολόγων Μηχανικών.
Στην τελετή ορκωμοσίας της Χωροταξίας τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου και Χάρης Κοκκώσης οι οποίοι αφυπηρέτησαν.
Στο μεταξύ σε κατάληψη ήταν χθες το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με τους φοιτητές να αντιδρούν μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τη συνένωση του Πανεπιστημίου με τα δύο ΤΕΙ.

e-thessalia.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις