ΛΑΡΙΣΑ

Αναμεταδότη ασύρματων επικοινωνιών προσέφερε ο Δήμος Λαρισαίων στην ΕΛΑΣ

Συνάντηση δημάρχου με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας
Την ηγεσία της τοπικής Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας ταξίαρχο Βασίλη Καραπιπέρη και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας κ. Γιάννη Σκριάπα, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Αθαν. Νταβούρα, δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση είχε διττό χαρακτήρα. Αφενός εθιμοτυπικό στο πλαίσιο των αλλαγών στην ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλία και στην Α.Δ. Λάρισας, αλλά και ουσιαστικό αφού οι ανώτεροι αξιωματικοί και οι συνδικαλιστές της ΕΑΛ θέλησαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει ο Δήμος στην αγορά σταθμού αναμεταδότη ασύρματων επικοινωνιών που διατίθεται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο εν λόγω σταθμός, όπως τονίστηκε από τους αστυνομικούς θα εγκατασταθεί στην περιοχή του κέντρου της Λάρισας για να συμβάλει στην βελτίωση των επικοινωνιών μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων που κινούνται στο κέντρο της πόλης με το Αστυνομικό Μέγαρο στην Νεάπολη.

Η παράδοση του σταθμού αναμεταδότη, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει στην αγορά ενός περιπολικού για την τοπική Αστυνομία, το οποίο ήδη έχει ενταχθεί στον στόλο της ΕΛΑΣ.

Τόσο η ηγεσία της αστυνομίας, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΛ έκαναν λόγο για μια ιδιαίτερα στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Αστυνομίας, με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση των στόχων της ΕΛΑΣ και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Καλογιάννης για άλλη μια φορά τόνισε ό,τι ο Δήμος Λαρισαίων έχει την πολιτική βούληση και τη διάθεση να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στο έργο της ΕΛΑΣ. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης με στόχο την αναβάθμιση του και στην ανάγκη αυτή η μεγάλη αλλαγή να συνοδευτεί και με αλλαγή της νοοτροπίας των συμπολιτών και ζήτησε τη συνεργασία της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση και τήρηση των νέων δεδομένων.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΑΛ κ. Θαν. Νταβούρας, προσέφερε στο κ. Καλογιάννη αναμνηστικό δώρο για την συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση της Ενωσης, ενώ στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θ. Αδαμόπουλος και από το Δ.Σ. της ΕΑΛ οι κ.κ. Γ. Μαντζανής, Ηλ. Αναγνώστου, Νικ. Τηγανής και Δ. Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις