ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

9 εναλλακτικοί τρόποι ξεσκονίσματος που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουν

Σήμερα στο the home issue σας έχουμε εναλλακτικούς τρόπους ξεσκονίσματος που θα σας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη!

Ξεσκονίστε τις ηλεκτρικές συσκευές Για να αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό χρησιμοποιήστε στο ξεσκόνισμα ένα πανάκι και λίγο μαλακτικό ρούχων.

Ξεσκονίστε τις λάμπες σας Με ένα πανάκι μικροϊνών και λίγο οινόπνευμα μπορείτε πανεύκολα να ξεσκονίσετε τις λάμπες σας. Αυτό το tip καθαριότητας είναι πολύ βασικό για κάθε νοικοκυρά καθώς όταν έχετε καθαρές λάμπες, το φως στον χώρο σας είναι πιο έντονο και έτσι δεν θα χρειάζεται να ανάβετε πολλά φωτιστικά και θα κάνετε καλύτερη οικονομία στο σπίτι σας.

Καθαροί ανεμιστήρες οροφής Με μια μαξιλαροθήκη ο ανεμιστήρας θα ξεσκονιστεί πανεύκολα ενώ όλη η σκόνη θα πέσει μέσα σε αυτόν και όχι πάνω σας ή στα έπιπλά σας.

Extra tip Βάλτε σε ένα πανάκι λίγη μαγιονέζα και τρύψτε ελαφρώς τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου για να γυαλίσουν.

Πεντακάθαρος υπολογιστής Για το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας που μαζεύει πολλή βρωμιά μπορείτε να πάρετε μερικές μπατονέτες που θα έχετε βουτήξει σε οινόπνευμα.

Ξεσκονίστε τον εξαεριστήρα Για αυτή τη δουλειά θα χρειαστείτε μόνο το σπρέι πεπιεσμένου αέρα με το οποίο καθαρίζετε το λάπτοπ σας. Ψεκάστε με αυτό στον εξαεριστήρα σας και όλη η σκόνη θα απομακρυνθεί.

Tip Ανοίξτε το κλιματιστικό πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα. Με αυτό το τρικ όλη η σκόνη που υπάρχει στον αέρα θα απορροφηθεί από το κλιματιστικό και η δική σας δουλειά στο ξεσκόνισμα θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Καθαρά υφάσματα Για να διώξετε τη σκόνη από τα υφάσματα του σπιτιού σας χρησιμοποιήστε το ρολό με το οποίο καθαρίζετε τις τρίχες του κατοικίδιού σας. Τόσο απλά!

Ξεσκονίστε τα βιβλία σας Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν ένα εξάρτημα που μοιάζει με βουρτσάκι. Χρησιμοποιήστε το για να ξεσκονίσετε τα βιβλία σας.

Ξεσκόνισμα αυτοκινήτου Με ένα φίλτρο από τον γαλλικό καφέ που φτιάχνετε, μπορείτε πανεύκολα να ξεσκονίσετε κάθε εσωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου σας.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς να φτιάξετε ένα σπρέι για να ξεσκονίζετε το σπίτι σας και να δίνετε σε όλους τους χώρους ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις