Most ViewedΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βορειοηπειρώτης που ζει στη Λάρισα: Κατέβασα την Αλβανική σημαία, παραλίγο να είχα την τύχη του Κατσίφα

Την ώρα που στους Βουλιαράτες το πένθος για το χαμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκαλεί ακόμη σοκ και προβληματισμό στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, το onlarissa.gr αποκαλύπτει πως ο άτυχος 35χρονος δεν ήταν ο μόνος που είχε στοχοποιηθεί από τις Αλβανικές αρχές για τον φιλελληνισμό του.

Μέλος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “Ο Πύρρος”, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στη Λάρισα (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή της εφημερίδας αλλά δε δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους), εξιστορεί στο onlarissa.gr  τη δική του περιπέτεια που βίωσε πίσω στο 2010, όταν είχε μεταβεί στο μειονοτικό χωριό του, στους Άγιους Σαράντα, για να ψηφίσει για τις επαρχιακές εκλογές.

“Φθάνοντας στο χώρο του εκλογικού τμήματος, εξηγεί, διαπιστώνω πως είχε τοποθετηθεί μία Αλβανική σημαία. Βάσει του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, κάτι τέτοιο είναι εσφαλμένο, αφού ξεκάθαρα ορίζεται πως στα χωριά μας πρέπει να τοποθετούνται δύο σημαίες. Ζήτησα λοιπόν αμέσως ευγενικά από τον πρόεδρο του χωριού να τοποθετήσει δίπλα στην Αλβανική και μία Ελληνική σημαία. Αυτός αρνήθηκε, κάνοντάς μου μάλιστα νεύμα πως “θα μπλέξουμε”. Επέμεινα, πήγα στο αυτοκίνητό μου, πήρα μία γαλανόλευκη και του την έδωσα, ζητώντας να την τοποθετήσει δίπλα στην Αλβανική. Αρνήθηκε εκ νέου. Τότε, του απάντησα πως δε μπορεί να είναι κρεμασμένη ούτε η Αλβανική σημαία. Έτσι, χωρίς ένταση, πήρα την Αλβανική σημαία, την κατέβασα, τη δίπλωσα προσεκτικά και του την παρέδωσα. Τότε, αρκετοί κάτοικοι φοβισμένοι άρχισαν να με ρωτούν “τί έκανες; Γιατί την κατέβασες;”.

Τα όσα ακολούθησαν σύμφωνα με τον Βορειοηπειρώτη που ζει στη Λάρισα έχουν αρκετές ομοιότητες με την υπόθεση του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα: “Σε λίγα λεπτά της ώρας, προφανώς ειδοποιήθηκαν και ήρθαν περίπου 50 κομάντος της αστυνομίας. Ένας εξ’ αυτών, ο επικεφαλής μου ζήτησε το λόγο, λέγοντάς μου σε υψηλούς τόνους πως απαγορεύεται να κατεβάσω την Αλβανική σημαία. Περικυκλωμένος από τους πάνοπλους αστυνομικούς, προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και του εξήγησα πως δεν την έσκισα, ούτε την έκαψα, απλά την κατέβασα γιατί το πρωτόκολλο της Κέρκυρας προστάζει την παρουσία δύο σημαιών στο χωριό. Αφού προχώρησε σε αναγνώριση των στοιχείων μου, μου απάντησε “έχε χάρη που ήμουν με το θείο σου στο ίδιο κρεβάτι για δύο χρόνια. Θα σε θυμόμαστε…”

“Από τότε όποτε επιστρέφω στον τόπο καταγωγής μου, πάντοτε “με προσέχουν ιδιαίτερα” συμπληρώνει, ενώ θυμάται πως λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό, άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι των γονιών του, τους λήστεψαν και τους χτύπησαν….

“Εάν ήμουν λίγο παραπάνω θερμόαιμος, πιθανόν να είχα την τύχη του Κωνσταντίνου…” καταλήγει.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις