ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα έφερνε φορτία κοκαΐνης στην Ελλάδα με φορτηγά TIR!

Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ποσότητες ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκαν 1.161 γραμμάρια κοκαΐνη, μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, 12.755 ευρώ, καθώς και δύο  αυτοκίνητα.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Αθήνα, στην Νέα Ιωνία και στην Άρτα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Οι δράστες είναι ηλικίας 50 ετών, 41, 34 και 38 χρόνων. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ένας 45χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έφτασε στα ίχνη τους έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων.

Στη συνέχεια εξακρίβωσε τη δράση του οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών και πιστοποίησε τους ρόλους των μελών καθώς και τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, χρησιμοποιούσαν φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών με τα οποία έφερναν φορτία κοκαΐνης από την Ολλανδία στην Ελλάδα, τα οποία παραλάμβαναν οι δύο αλλοδαποί, προκειμένου αρχικά να τα αποθηκεύσουν και στην συνέχεια να τα προμηθεύσουν στα άλλα μέλη της οργάνωσης.

Η διακίνηση των ναρκωτικών στους τελικούς χρήστες, πραγματοποιούνταν με ταξί από τον 50χρονο.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: astynomia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις