ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κρητικό γλέντι στήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα – Χοροί, μαντινάδες και πλήθος Λαρισαίων (φωτο – βίντεο)

Σε κρητικούς ρυθμούς ζει η Λάρισα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την μεγάλη έκθεση κρητικών προϊόντων που βρίσκεται στην πλατεία Ταχυδρομείου και η οποία άνοιξε τις πύλες της χθες, θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία του Λαρισαίου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη ο οποίος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λαδόπουλο έκοψαν την κορδέλα (με παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι) εγκαινιάζοντας και επίσημα την έκθεση.

Στην πλατεία Ταχυδρομείου από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκε κρητική γιορτή, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της λεβεντογέννας, ενώ πλήθος Λαρισαίων παρακολούθησε την τελετή των εγκαινίων.

Για λίγο παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στον οποίο έγινε επίσημη πρόσκληση προκειμένου οι Λαρισαίοι να κάνουν μια αντίστοιχη έκθεση με τα ντόπια προϊόντα μας στην Κρήτη και φυσικά η πρόσκληση έγινε αποδεκτή.

Άλλωστε σε αυτό το σημείο στάθηκε και ο κ. Κόκκαλης ο οποίος τόνισε ότι θα γίνει Πανθεσσαλική έκθεση στην Κρήτη και μάλιστα κάλεσε και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να συμμετάσχει στην διοργάνωσή της.

Στα περίπτερα της έκθεσης παρουσιάζοντας κρητικά προϊόντα όπως όπως λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, παξιμάδια, μέλι, ρακί, κρασί, καπνιστά κρεατικά, κρητικό απάκι, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια κ.ά.

Η ίδια έκθεση πραγματοποιείται εδώ και 12 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μεγάλη απήχηση.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις