ΚΟΣΜΟΣ

Η Οξφόρδη δίνει το «Ok» στους φοιτητές της να διαβάζουν το Κάμα Σούτρα

Η βιβλιοθήκη «Bodleian» θα δανείζει πλέον στους φοιτητές βιβλία που θεωρούνταν «ανήθικα» – Εκτός από το Κάμα Σούτρα θα μπορούν να διαβάσουν το «Sex» της Μαντόνα, τον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι» και άλλα

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δίνει το…ελεύθερο στους φοιτητές του να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά βιβλίων με «ανάρμοστο περιεχόμενο».

Σύμφωνα με το CNN, το βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα από τα καλύτερα του κόσμου, δεν επέτρεπε στους φοιτητές του να διαβάσουν κάποια βιβλία που ήταν υπερβολικά άσεμνα.

Για να έχουν πρόσβαση σε αυτά,θα έπρεπε πρώτα να έχουν λάβει άδεια από τον καθηγητή τους δικαιολογώντας έτσι την αναγκαιότητα να τα δανειστούν από την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Σε άρθρο του, το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει ότι, μία περιορισμένη συλλογή βιβλίων που αναφέρονται σε σεξουαλικές επαφές, είχαν περάσει 136 χρόνια κρυμμένα στην αρχαιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου. Τώρα όμως τα «άσεμνα βιβλία» βλέπουν το φως της ημέρας.

Η βιβλιοθήκη «Bodleian» της Οξφόρδης θα δανείζει πλέον στους επισκέπτες της τα έργα που είχαν θεωρηθεί παλαιότερα υπερβολικά «ανήθικα».

Στα «απαγορευμένα» βιβλία συγκαταλέγονται το σπάνιο βιβλίο της Μαντόνα “Sex” (1992) κι ένα εγχειρίδιο του 1974 υπό τον τίτλο “Η χαρά του σεξ”.

«Πολλοί άνθρωποι δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι μια μεγάλη πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη,όπως η «Bodleian», κατέχει μια συλλογή από βιβλία που θεωρούνται« άσεμνα» στον κόσμο», επισημαίνει η Τζένιφερ Ινγκλχέρτ, καθηγήτρια Λατινικών στο Πανεπιστήμιο Durham στη βορειοανατολική Αγγλία.

Ένα αντίγραφο του μυθιστορήματος “Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι”, το οποίο περιλαμβάνει σεξουαλικές περιγραφές, το βιβλίο “Pop-Up Kama Sutra”,έργα με φαλλικό συμβολισμό όπως και το διάσημο μυθιστόρημα ” Το πορτρέτο του Ντόρια Γκρέι” του Ιρλανδού μυθιστοριογράφου Oσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή για ομοφυλοφιλικές πράξεις, συγκαταλέγονται στα απαγορευμένα βιβλία.

Αλλά και η σειρά από ερωτικά ποιήματα “The Love Books of Ovid”, με εικονογράφηση του Jean de Bosschère.

Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις