ΕΛΛΑΔΑ

«Δωράκι» με… πηλήκιο από τον Αλ. Τσίπρα στον Π. Καμμένο

«Δωράκι» στον Πάνο Καμμένο για την στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τώρα που ο υπουργός Αμυνας κρύβεται σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι η ρύθμιση για τα αναδρομικά των ένστολων που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφού πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια κοροϊδίας από τον ίδιο τον Καμμένο αλλά και γενικότερα από την κυβέρνηση, έρχεται τώρα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να πανηγυρίζει για την επιστροφή των αναδρομικών.

Μια επιστροφή που θα έπρεπε φυσικά να έχει γίνει χρόνια πριν ενώ γίνεται μετά από δικαστική απόφαση την οποία δεν μπορούσε να αγνοήσει κανείς.

Σε μια ακόμη προσπάθεια εκμαυλισμού της κοινής γνώμης, το Μέγαρο Μαξίμου ακόμη και στο θέμα αυτό παίζει επικοινωνιακά.

Χθες, σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας ο ίδιος ο πρωθυπουργός το προανήγγειλε και σήμερα στη Βουλή, ανήμερα της γιορτής της Αεροπορίας, Τσίπρας και Καμμένος πανηγύριζαν, παραβλέποντας βεβαίως τις οξύτατες αντιδράσεις των ένστολων που έκαναν λόγο για κοροϊδία και για μισή λύση.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν πριν την ψήφιση της τροπολογίας αν αληθεύει ότι κόβεται μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα τους και δεν επιστρέφουν οι μισθοί τους στα επίπεδα του 2012. Παράλληλα, καλεί σε εγρήγορση «όλους τους συναδέλφους, για συμπόρευση, απομονώνοντας φωνές, αυτόκλητων εκπροσώπων, που αποδεδειγμένα πλέον παραπληροφορούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ αναφέρει:

«Η ΠΟΜΕΝΣ, μετά την δημοσιοποίηση της επίμαχης τροπολογίας για τα αναδρομικά μας, ρωτάει τους αρμοδίους να απαντήσουν πρίν την ψήφισή της:

α. Αληθεύει, ότι κόβεται μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα μας;

β. Αληθεύει, ότι δεν επιστρέφουν οι μισθοί μας στα επίπεδα του 2012;

γ. Αληθεύει, ότι δεν θα πληρωθούμε τα νυχτερινά μας;

δ. Αληθεύει ότι μας κόβουν μία διετία αναδρομικών;

Όλα αυτά αποτελούν την βάση της εργασίας μας και της καθημερινής μας αγωνίας.

Αλλά και οι αστυνομικοί αναφέρουν: Παρατηρείται το εξής οξύμωρο και αντιφατικό, ενώ ρυθμίζονται οι αποδοχές μέχρι την 31-12-2016 για τον υπολογισμό των αναδρομικών που δικαιούμαστε με βάση τις αμετάκλητες αποφάσεις των Δικαστηρίων, δεν υπολογίζονται αυτές στο νέο ειδικό μισθολόγιο για τη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς μας. Άραγε, γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή ενός άμεσου μέτρου που υπεβλήθη για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, ενώ ήδη έχουμε βγει από τα μνημόνια;;;

Καλούμε την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, να αποσύρει τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παραπάνω τροπολογίας και να μπει άμεσα σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου που θα είναι ανάλογο του κοινωνικού μας έργου και σύμφωνο πάντα με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων.

Η Ομοσπονδία μας, τέλος, δηλώνει απερίφραστα ότι, εφόσον η Ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μην εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, θα συνεχίσει ακάθεκτη τον αγώνα της για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση συμμορφώθηκε μερικώς σε μια δικαστική απόφαση και αυτό το έκανε λίγο πριν από τις εκλογές στη λογική «οι ψηφοφόροι να πάνε στις κάλπες χαμογελαστοί και με γεμάτες τσέπες».

Σε ομηρία και ταύτιση

Και σε πολιτικό επίπεδο αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η πλήρης ταύτιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. Παρά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο, παρά τα παιχνίδια Καμμένου με τη συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση όποτε αυτός το επιθυμεί, ο πρωθυπουργός του κάνει χάρες σε μια προσπάθεια να δώσει οξυγόνο στους «πεθαμένους» Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά υπερπατριώτης, προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων, περισσότερο και από τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Και ο υπουργός Αμυνας του ανταπέδωσε το δώρο που του έκανε επαινώντας τον. «Προς τιμή του ο πρωθυπουργός μας τίμησε και ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι ο πρώτος νόμος που θα έρθει στην ελεύθερη Ελλάδα, θα είναι ο νόμος για την αποκατάσταση των αναδρομικών. Την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την παράδοση στους δανειστές την κάνατε εσείς με τον κ. Βενιζέλο. Εσείς είστε υπεύθυνοι για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Είναι η κυβέρνηση που καταθέτει τον πρώτο προϋπολογισμό που δεν κάνουν κουμάντο οι δανειστές. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που επιτέλους ανακατανέμει με δικαιοσύνη στους πολλούς και όχι προς τους ημέτερους αυτά που εσείς τους στερήσατε».

Αυτά είπε ο Πάνος Καμμένος σε πατριωτική έξαρση, την ίδια στιγμή βεβαίως που έκανε κωλοτούμπα για την υπόθεση Σόρος – Κοτζιά κι ενώ εδώ και μήνες κρύβεται για το «Μακεδονικό» κι ενώ η συμφωνία έχει περάσει από τα Σκόπια.

Τελευταίο καταφύγιο είναι η προσπάθεια να αναδείξει τον εαυτό του σε ρόλο υπερασπιστή των ένστολων, αν κι επί τέσσερα χρόνια τους κορόιδευε και τώρα φέρνει μια ρύθμιση που είναι μισή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις