ΛΑΡΙΣΑ

Το Επιμελητήριο Λάρισας καλεί τα μέλη του σε διαβούλευση για θέσεις εργασίας

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των εργοδοτών για την εκτίμηση των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες με τη διαδικασία της μετάκλησης, το Επιμελητήριο Λάρισας καλεί τα μέλη του να αποστείλουν ηλεκτρονικά, μέχρι την Τετάρτη 14/11/2018, την εκτίμησή τους για τον αριθμό των θέσεων και τις ειδικότητες για εξαρτημένη εργασία, εποχιακή απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης, που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών κατά τα έτη 2019-2020, μαζί με τη σχετική τεκμηρίωση.

Η διαδικασία αυτή προβλέπεται από το άρθρο 11 του Ν.4251/2014(ΦΕΚ 80 Α΄) «Κώδικας Μετανάστευσης, Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις, την ΚΥΑ 66224/2015 (ΦΕΚ 7 Β΄) και το με αριθ. πρωτ. οικ.52561/1176/8-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης.

Πραγματοποιείται κάθε δύο έτη, προκειμένου να εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα ορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων για εργασία (εξαρτημένη, εποχιακή, αλιεργάτες και υψηλής ειδίκευσης) που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών, ανά περιφερειακή ενότητα και ειδικότητα απασχόλησης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις