ΛΑΡΙΣΑ

Οι απόστρατοι της αεροπορίας τίμησαν τον πεσόντα υποσμηναγό Ευάγγελου Γιάνναρη

Ο Δήμος Καστοριάς και η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας πραγματοποίησαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου εκδήλωση μνήμης προς τιμή του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Β’ΠΠ , Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη. Μετά τη δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών, κατοίκων του χωριού και μαθητών, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο (πλατεία του χωριού) που φέρει το όνομα του ήρωα Υποσμηναγού. Ο Δήμος Καστοριάς το 2017 τοποθέτησε αναθηματική πλάκα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ήρωες, Υποσμηναγό Ευάγγελο Γιάνναρη και Αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό οι:

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής

Το μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ, Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας

Τον πανηγυρικό της εκδήλωσης εκφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Λιούτας.  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο ομιλητής απευθυνόμενος στο γιο του Αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα, Νίκο τον ευχαρίστησε για τον προσφορά του πατέρα του προς την πατρίδα και το Έθνος ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Για την ΠΑ ο Τξχος (Ι) Χρήστος Τελλίδης, για την ΕΑΑΑ ο Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας, για την ΕΑΑΑ Παράρτημα Λάρισας ο Σμχος ε.α. Κων/νος Τσιτσώνης, για τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α ο Τξχος (Ι) ε.α. Νικόλαος Παγώνης, για την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος ο Υπτχος ε.α Ευστράτιος Τσαούσογλου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας Βασιλειάδας με παράθεση μικροδεξίωσης εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα την υπάλληλο του Δήμου κα. Ειρήνη Στρέζου για τη συνεργασία και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

Τον πρόεδρο της τοπικού συμβουλίου, κ. Αθανάσιο Ποτακίδη για την εξαίρετη φιλοξενία.

Όλους τους ε.α. αξιωματικούς συναδέλφους, και τις συζύγους τους και ιδιαίτερα τα μέλη της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας που για άλλη μια φορά τίμησαν μαζικά με την παρουσία τους την μνήμη του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις