ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 η ξενάγηση για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» στην έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί», η οποία παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή της στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, από τον επιμελητή της έκθεσης, Ιστορικό της Τέχνης, κ. Γιάννη Μπόλη.

Τα μέλη του Συλλόγου περιηγήθηκαν στην έκθεση όπου κεντρική ιδέα της είναι η παρουσίαση του αφηγήματος της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα από την προσέγγιση 78 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι δίνουν τη δική τους εκδοχή για τα σύμβολα, τις εικόνες και τους πρωταγωνιστές της, τα μηνύματα, τα συνθήματα, το πνεύμα, την ορμή και τον δυναμισμό της, τις διαστάσεις ενός από τα ιστορικά γεγονότα που “συγκλόνισαν” τον κόσμο και καθόρισαν την ιστορία του 20ού αιώνα.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να συνομιλήσει με τον επιμελητή της έκθεσης, κ. Γιάννη Μπόλη, καθώς και με κάποιους από τους Λαρισαίους εικαστικούς που συμμετέχουν σ’ αυτή και ήταν παρόντες.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις