Most ViewedΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σαν τα… “μανιτάρια” φυτρώνουν νέα σούπερ μάρκετ στη Λάρισα – Δείτε ποιοί και που επενδύουν

Ανοδική πορεία και μάλιστα με… φρενήρεις ρυθμούς καταγράφει ο επενδυτικός δείκτης στον κλάδο του λιανικού εμπορίου στη Λάρισα το τελευταίο διάστημα. Μετά από τα “λουκέτα” μεγάλων αλυσίδων όπως ο “Μαρινόπουλος” πανελλαδικά και τα “Μάρκετ Λάρισα” σε τοπικό επίπεδο, ο χάρτης των σούπερ μάρκετ αναδιατάσσεται δραστικά το τελευταίο διάστημα.

Στο “παιχνίδι” των  επενδύσεων στην αγορά της Λάρισας, μπαίνει νέος παίκτης, ο οποίος είχε από καιρό προαναγγείλει τη σταδιακή επιστροφή του στην Ελλάδα και στην πόλη μας. Πρόκειται για την αλυσίδα “Spar”, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από την “Spar Hellas”, το σήμα που επανεμφανίζεται μετά από τρία χρόνια στην εγχώρια αγορά οπότε και έληξε άδοξα η συνεργασία του ολλανδικού κολοσσού με την πτωχευμένη “Βερόπουλος”. Ανάμεσα στα πρώτα καταστήματα θα είναι κι αυτό της Λάρισας.

Στις εγκαταστάσεις του πρώην “Agora” των “Σούπερ Μάρκετ Λάρισα”, επί της οδού Φαρσάλων, δίπλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, εργάζονται αυτή τη στιγμή εντατικά συνεργεία, προκειμένου να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό νέο κατάστημα της αλυσίδας “Discount markt” (φωτό κάτω).

Η πάλαι ποτέ “ναυαρχίδα” των Σούπερ μάρκετ Λάρισα περνάει στα χέρια των Discount markt

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή και λειτουργία ενός ακόμη μεγάλου υποκαταστήματος “Lidl”, στο δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης, στο χώρο όπου λειτουργούσαν κάποτε τα “Sprider Stores”. Μάλιστα, η γερμανική αλυσίδα το τελευταίο διάστημα εγκαταλείπει το αμιγώς προφίλ του “φθηνού μάρκετ με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας”, βάζοντας στα ράφια της πολλά επώνυμα.

Ο χώρος στο δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης όπου ετοιμάζεται το νέο Lidl

Νέο κατάστημα, το τρίτο μετά από εκείνα κοντά στο ποτάμι και στη Φαρσάλων, ετοιμάζει και η “ΑΒ Βασιλόπουλος” στην περιοχή της Νεάπολης, επί της οδού Καραολή.

Στο κέντρο της Λάρισας όπου τα περιθώρια επέκτασης δυσκολεύουν λόγω των περιορισμένης έκτασης χώρων, αλλά και του υψηλότερου κόστους, η αλυσίδα “Βλαχοδήμος” λειτουργεί πλέον νέο υποκατάστημα επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, κοντά στη διασταύρωση με την Παπακυριαζή.

Τονίζεται πως σήμερα στην χώρα μας δραστηριοποιούνται 5 μεγάλες εταιρείες οι οποίες  καλύπτουν από κοινού σχεδόν το 60% της συνολικής αξίας της εγχώριας αγοράς, ενώ φαίνεται να διεκδικούν πλέον μερίδιο και από τα κέρδη της μικρής λιανικής, της οποίας ο τζίρος μόνο στην Αττική εκτιμάται περίπου στα 500 εκατ. ευρώ. Η αγορά πλέον έχει πέντε πολύ ισχυρές αλυσίδες: Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Lidl και Μασούτης.

Εκ των πραγμάτων ο κλιμακούμενος “πόλεμος” μεταξύ των νέων “θηρίων” στην αγορά της λιανικής, συμπιέζει αφόρητα το τελευταίο διάστημα τα “μίνι μάρκετ” της γειτονιάς, τα οποία είχαν ανθίσει και στη Λάρισα, με την παύση λειτουργίας πλήθους σουπερμάρκετ μεγάλων αλυσίδων.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις