ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Just food and cinema”: το φαγητό στην 7η τέχνη στη Λάρισα

Το “Just Winebar” συνεχίζει να διερευνά τη σχέση της γαστρονομίας με τον κινηματογράφο μέσα από ένα αφιέρωμα στον Vittorio De Sica.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του αφιερώματος στον Άλφρεντ Χίτσκοκ, αυτή την  εβδομάδα, 5 έως 11 Νοεμβρίου, γευόμαστε συνταγές που εμπνεύστηκε  ο chef του JUST.WINEBAR κ. Ηλίας Τσικρίκης από τις ταινίες του Vittorio de Sica και την εποχή της μεταπολεμικής Ιταλίας, στηριζόμενος στις καταγραφές της Σοφίας Λόρεν στο βιβλίο της “Σοφία Λόρεν – Συνταγές & Αναμνήσεις”. Παράλληλα, παρακολουθούμε σκηνές και ακούμε μουσικές από τις ταινίες του.

Οι ταινίες του de Sica, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θεωρούνται κορυφαία έργα του νεορεαλισμού, καθώς εκφράζουν με πόνο και ανθρωπιά τη σύγχυση, την αβεβαιότητα και την κρίση της μεταπολεμικής ιταλικής κοινωνίας.

Την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου και ώρα 22:00, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την Ελεθερία Μυτηλιού σε μια ιστορική αναδρομή του ιταλικού κινηματογράφου από την εποχή της Sophia Loren έως και σήμερα. Μαζί της ο ευφάνταστος πιανίστας Πάνος Κοσμίδης, παίζοντας τα πιο γνωστά soundtracks του Vittorio de Sica, θα συμπληρώσει αυτό το μοναδικό ταξίδι.

H Ελευθερία Μυτιλιού είναι μουσικοπαιδαγωγός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στο Βόλο όπου ολοκλήρωσε κλασσικές σπουδές πιάνου και φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Παρακολούθησε σεμινάρια Jazz Αυτοσχεδιασμού, Κλασσικού και Σύγχρονου τραγουδιού. Έχει εμφανιστεί σε Jazz συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/vίκης (Δημήτρια 2012), Βαφοπούλειο Πνευματικό Kέντρο (Jazz music & Improvisation), και σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις/όπερες: “Bitter lemon”,”Σκανδαλιάρης και τα Ξοτικά”,”Pagliacci”,”Edipo Re”, “Duelling Pianos” (Regency Casino). Έχει ηχογραφήσει τραγούδια θεατρικών παραστάσεων “Ξε-θεο-μένοι”, “Κακαρίσματα” και άλλα.

Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τον JD Walter, Milcho Leviev (βραβευμένος με Grammy), ενώ παράλληλα εμφανίστηκε με Jazz & Soul σχήματα: “JASM” (από το 2008), “Freedom trio” (2012), “Spyros Rassias Trio”, “French Keys Band” (2013-2015).

Σήμερα ως απόφοιτος του τμήματος “Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει διδάξει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Ανδρέα Βουτσινά”, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στη Μουσική Ακαδημία Jazz/Rock (M.M.F), στο Παιδικό Εργαστήρι του θεάτρου Σοφούλη και στην Ακαδημία Musical “PMTP by Sia Koskina”, ως καθηγήτρια μουσικής, θεατρικού και σύγχρονου τραγουδιού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις