ΛΑΡΙΣΑ

Παπαδόπουλος – Παπαγεωργίου: «Διαστρέβλωσαν τις θέσεις μας»

Για διαστρέβλωση των θέσεών τους κάνουν λόγο σε κοινό δελτίο Τύπου ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Πέτρος Παπαγεωργίου και βουλευτής του κόμματος κ. Νίκος Παπαδόπουλος από τους κατοίκους του πρώην Δήμου Ευρυμενών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου κάτοικοι της περιοχής του πρώην Δήμου Ευρυμενών συναντήθηκαν με τον Γραμματέα της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Παπαγεωργίου και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο.

Το σχετικό δελτίο τύπου το οποίο δημοσίευσαν χθες, μας προκαλεί εντύπωση καθώς διαστρεβλώνει τις θέσεις τόσο του Γραμματέα όσο και του Βουλευτή.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν, να επαναλάβουμε τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν σαφείς και κατηγορηματικές:

«Χωροταξικά ζητήματα σε εθνικό επίπεδο δεν τίθενται προς διαβούλευση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, παρά μόνο για λίγες εξαιρέσεις ειδικού καθεστώτος με τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες(όπως νησιωτικές περιοχές, και όχι σε λίγες αόριστες περιπτώσεις όπως αναφέρεται) εκφράζοντας την πάγια θέση του Υπουργείου Εσωτερικών όπως αυτή έχει διατυπωθεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις των Υπουργών.Ο χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας θα πραγματοποιηθεί μέσω συγκεκριμένων θεσμοθετημένων διαδικασιών με την ενεργή συμμετοχή των Ο.Τ.Α., των φορέων αλλά και των πολιτών κατά τόπους. Διαδικασίες οι οποίες ήδη προβλέπονται από τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» που ψηφίστηκε το 2018, θεσμοθετώντας για πρώτη φορά τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων με σαφείς κανόνες, έτσι ώστε να αποτυπώνεται πλήρως η λαϊκή βούληση με θεσμικά ορθό τρόπο, καθώς η συλλογή υπογραφών και ένα δημοψήφισμα το 2010 δεν μπορούν να θεωρηθούν θεσμικές διαδικασίες όταν αυτά δεν προβλέπονται νομικά.

Μέσω λοιπόν, αυτής της δημόσιας και διαφανούς διαβούλευσης οι τοπικές κοινωνίες από κοινού με τους Ο.Τ.Α. λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά, χωροταξικά και οικονομικά κριτήρια και έχοντας ως κύρια βάση τον υγιή διάλογο προκειμένου να κατατεθούν όλες οι απόψεις (προς αποφυγή λαθών του παρελθόντος που δημιούργησαν προβλήματα παρά έλυσαν) θα αποφασίσουν για την ένταξη ή παραμονή σε κάποιο Δήμο. Ως ένας πολιτικός φορέας με σαφή κοινωνικό πρόσημο και προσανατολισμό, δεν θα μπούμε στην λογική των πολιτικών υποσχέσεων που δεν μπορούν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τις μέχρι τώρα ενέργειες να σταθούν θεσμικά, με μόνο θύμα την τοπική κοινωνία αλλά και τις τοπικές πρωτοβουλίες που θα βγουν ζημιωμένες. Η μόνη δέσμευσή μας ήταν ότι θα είμαστε αρωγοί σε όποια δημοκρατικά και θεσμικά ορθή απόφαση ληφθεί μέσω των συγκεκριμένων διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται νομοθετικά από το 2018.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις