ΛΑΡΙΣΑ

Οι επαγγελματίες υγείας του δήμου Λάρισας εκπαιδεύονται

Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με το Τομέα Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού που εργάζεται στις κοινωνικές δομές  του Δήμου (νοσηλεύτριες, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας) με αφορμή την έναρξη και διασύνδεσή τους με το Ειδικό Ψυχογηριατρικό Ιατρείο (Ει.Ψ.Γ.Ι.).

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των υπηρεσιών σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μέσω της ευαισθητοποίησης, επιμόρφωσης και εξειδίκευσης των επαγγελματιών υγείας της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Δήμου Λαρισαίων, μέσω της πρόληψης της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της γηριατρικής κατάθλιψης καθώς και των ψυχολογικών και συμπεριφορικών συμπτωμάτων στις άνοιες.

Το Ει.Ψ.Γ.Ι., αποτελεί καινοτομία στην περιοχή της Θεσσαλίας και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικής, με επιστημονικό υπεύθυνο του ιατρείου τον Επίκουρο Καθηγητή και Διευθυντή της κλινικής κ. Μπονώτη Κωνσταντίνο. Το ειδικό ιατρείο άπτεται θεμάτων ψυχικής υγείας ατόμων άνω των 65 ετών με έμφαση κυρίως στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική της κατάθλιψης, των οργανικών ψυχικών διαταραχών και των συμπεριφορικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων στις άνοιες (BPSD).

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης, θα λάβει χώρα στην αίθουσα σεμιναρίων της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Π.Γ.Ν.Λάρισας και θα περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική κατάρτιση με εισαγωγή στην Ψυχογηριατρική και ειδικά θέματα τη γηριατρική κατάθλιψη και τις ψυχολογικές και συμπεριφορικές διαταραχές στις άνοιες.
  • Διαγνωστική προσέγγιση Ψυχογηριατρικού ασθενούς – Χρήση ψυχομετρικών εργαλείων.
  • Πιλοτική εφαρμογή της διαγνωστικής προσέγγισης και χρήσης ψυχομετρικών εργαλείων υπό επίβλεψη στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.).

Στo εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου, Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής κ. Μπονώτης Κωνσταντίνος, επιστημονικοί συνεργάτες και στελέχη της κλινικής καθώς και ο Δρ Θεόδωρος Κυρόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Δήμου Λαρισαίων.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις