ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που παρασκεύαζε και διακινoύσε αναβολικά (φωτο)

Σε επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβε 11 άτομα, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, που είχαν συστήσει διεθνική εγκληματική οργάνωση παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Ο «αρχηγός» του κυκλώματος είχε αναλάβει την εισαγωγή, από Κίνα και Πολωνία, έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή. Στη συνέχεια προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας τα οποία διακινούσαν τα αναβολικά σε χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές. Όσον αφορά στη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως εξακρίβωσε η αστυνομία, το κύκλωμα είχε δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ είχε επεκτείνει τη δράση του και σε Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), 6.520 γραμμάρια καπνού, 6,2 γραμμάρια κάνναβης, αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια, μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων, πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών, 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη μια γυναίκα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις