ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήριο Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού και συναυλία με το τρίο Krn στο Δημοτικό Ωδείο

Jonas Labhart, αυτοσχεδιαστής, Σαξοφωνίστας, Συνθέτης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης
με τη Laura Schuler, -βιολονίστρια, συνθέτης και Berni Doessegger, -κρουστά, θεωρητικός καλλιτέχνης

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει:

Ενδιαφερόμενοι φοιτητές όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους δασκάλους όλων των οργάνων και των συγκροτημάτων που αναζητούν έμπνευση για περισσότερες παραλλαγές στη ρουτίνα διδασκαλίας τους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους φοιτητές που επιθυμούν να απευθυνθούν στο ZHDK της Ελβετίας στο Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, δεδομένου ότι ο δωρεάν αυτοσχεδιασμός αποτελεί μέρος των εισαγωγικών εξετάσεων. Φέρτε το όργανο σας, καθώς αυτό είναι ένα πρακτικό εργαστήριο!

Ημερομηνία και ώρα:
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2018 από τις 16:00 έως τις 18:30 στο χώρο της φιλαρμονικής του Δ.Ω.Λ..

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΕΩΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, ΩΡΕΣ 9-13:00 2410531960

Περιγραφή:

Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 60, η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική  άρχισε να είναι ένα τεράστιο πεδίο για ανακαλύψεις και πειράματα τόσο για τους συνθέτες όσο και για τους ερμηνευτές. Σήμερα κέρδισε επίσης μια θέση στο πρόγραμμα σπουδών πολλών μουσικών πανεπιστημίων, όχι μόνο ως έμπνευση για τους συνθέτες αλλά και για να ενισχύσει τις ικανότητες των παικτών μουσικών οργάνων στο παιχνίδι του συνόλου που έχει θετικό αντίκτυπο στην ερμηνεία σύνθετων έργων όλων των εποχών. Επίσης, η Προχωρημένη Μουσική δίνει τη δυνατότητα σε άτομα διαφορετικού μουσικού υποβάθρου να δημιουργήσουν ένα κομμάτι μουσικής μαζί.

Ο στόχος της επίσκεψης του K ¼ ŒK στο Ωδείο Λάρισας είναι να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν το αρχικό μίγμα της σύγχρονης μουσικής, της ηλεκτρονικής και της τζαζ και να ασκήσουν τη δημιουργική πράξη αυτοσχεδιασμού στο όργανο τους. Η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική όχι μόνο θα χαλαρώνει στα εντατικά προγράμματα εξάσκησής τους και τις πρόβες αλλά και θα ενισχύει την ικανότητά τους να αλληλεπιδρούν μουσικά σε ένα σύνολο, τη μουσική τους έκφραση και την στυλιστική ευελιξία.

Ο Jonas Lebhart είναι Λέκτορας  μουσικής θεωρίας, σύνθεσης και αυτοσχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο Ζυρίχης ZHdK και ηγείται του εργαστηρίου. Μετά από προκαταρκτικές ασκήσεις σε μικρές ομάδες μαθητών, αυτοί  θα είναι σε θέση να αναπτύξουν τα μεγαλύτερα κομμάτια τους σε ελεύθερο στυλ ή με απλές αναθέσεις. Μέσα από τη συνεργατική ανατροφοδότηση και την ανάλυση των ηχογραφημένων παραστάσεων οι μαθητές και οι προσκεκλημένοι δάσκαλοι βυθίζονται σε μια ζωντανή ανταλλαγή σχετικά με τη μορφή, τον ήχο και την ουσία της μουσικής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις