ΛΑΡΙΣΑ

Αγωγή στοματικής υγείας στο Σχολείο Φυλακής

Συνεχίζεται γι’ ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα «Αγωγή Στοματικής Υγείας Εκπαιδευόμενων του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας» που υλοποιείται σε συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και του 2ου Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης της πόλης. Ομάδα εθελοντών οδοντίατρων που πραγματοποιεί παρεμβάσεις και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορες δομές επισκέφθηκε τον χώρο του σχολείου, όπου πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της στοματικής φροντίδας.

Οι εθελοντές οδοντίατροι έδειξαν τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών, τους έδωσαν μια φυσική χρωστική για να μπορέσουν οι ίδιοι, αλλά και οι εκπαιδευόμενοι να δουν την κατάσταση των ούλων και των δοντιών τους και συμπλήρωσαν το φύλλο υγείας κάθε εκπαιδευόμενου, όπου καταγράφηκε η στοματική κατάστασή τους. Στο τέλος τους μοιράστηκε από μία οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, προσφορά χορηγών που είχαν εξασφαλίσει οι εθελοντές οδοντίατροι. Παράλληλα, οι εκατό περίπου εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο για την στοματική υγεία τους και τις αιτίες που την επιβαρύνουν.

Στη δράση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ευστάθιος Κουτσογιάννης, η συντονίστρια του προγράμματος Βιολέτα Μπέη – Φουντή και οι εθελοντές οδοντίατροι Μιχάλης Κατσουράκης Αθηνά Ζηνούλη, Ανδρέας Κλειούσης και Ιωάννης Τσολάκης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις