ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξενάγηση για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης στην έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί»

Ξενάγηση για τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018στις 12.00 μ.στην έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί», η οποία παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή της στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, από τον επιμελητή της έκθεσης,Ιστορικό της Τέχνης, κ. Γιάννη Μπόλη.

Κεντρική ιδέα της έκθεσης είναι η παρουσίαση του αφηγήματος της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα από την προσέγγιση 78 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι δίνουν τη δική τους εκδοχή για τα σύμβολα, τις εικόνες και τους πρωταγωνιστές της, τα μηνύματα, τα συνθήματα, το πνεύμα, την ορμή και τον δυναμισμό της, τις διαστάσεις ενός από τα ιστορικά γεγονότα που “συγκλόνισαν” τον κόσμο και καθόρισαν την ιστορία του 20ού αιώνα.

Στην ξενάγηση για τα μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (12.00 μ. – 13.30) θα γίνονται και εγγραφές νέων μελών καθώς και κρατήσεις για την εκδρομή πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 .

Σύλλογος«Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα»

katsigrasmuseumfriends@gmail.com

www.facebook.com/pg/katsigrasmuseumfriends

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις