ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Rituals and Fests” Παρουσίαση φωτογραφικού έργου του Κώστα Τσομάκου στο μύλο του Παππά

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 19:00, στο
Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, τον Λαρισαίο φωτογράφο Κώστα Τσομάκο, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό, τη φωτογραφική του δουλειά με τίτλο “Rituals and Fests”.

Ο Κώστας Τσομάκος θα παρουσιάσει μια σειρά φωτογραφιών με διάφορα έθιμα από όλη την Ελλάδα τα οποία φωτογραφίζει εντατικά τα τελευταία χρόνια. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από τις εικόνες του φωτογράφου τα 20 σημαντικότερα λαϊκά πανηγύρια και τελετουργίες* της χώρας.

*Με τον όρο τελετουργία εννοείται ένα σύνολο κινήσεων που διαθέτουν συμβολικό νόημα, διαφέροντας με αυτόν τον τρόπο από τις κινήσεις της καθημερινότητας. Η διαφορά θεμελιώνεται στο ιδιαίτερο νόημα που αποδίδεται στην τελετουργική πράξη με την χρήση συγκεκριμένων συμβόλων.
Οι απόψεις ως προς τον σκοπό, την λειτουργία και το νόημα της τελετουργίας διαφέρουν. Όπως υπέδειξαν οι Κέλι και Κάπλαν (John D. Kelly & Martha Kaplan), η τελετουργία συνδέεται εθιμικά με την παράδοση και το ιερό.

πηγή: wikipedia.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Κώστας Τσομάκος γεννήθηκε το 1962 στη Λάρισα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Το 1976, σε ηλικία 14 ετών, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ζήτησε από τον πατέρα του που ζούσε στην Σουηδία να του στείλει μια φωτογραφική μηχανή και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η αγάπη του για την φωτογραφία.
Στην συνέχεια σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη χειρουργική ενώ παράλληλα συνεχίζει να φωτογραφίζει μέχρι σήμερα με το ίδιο πάθος.
Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις