ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στήριξη Τσιλιμίγκα και από τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε από τη Λάρισα ο Σκουρλέτης (φωτό)

Σε προαναγγελία της στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Τσιλιμίγκα για την περιφέρεια Θεσσαλίας, εξελίχθηκε η επίσκεψη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα, για τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε επανειλημμένα και με ξεκάθαρο τρόπο να αποσυνδέσει οπουδήποτε ζήτημα συγκλίσεων σε επίπεδο κομμάτων με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξαπολύοντας μάλιστα ευθείες βολές κατά του Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικότερα το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στις δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση:

Για την υποψηφιότητα του Νίκου Τσιλιμίγκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας:  Έχει ανοίξει και είναι αρκετά προχωρημένος ένας ειλικρινής διάλογος με τον κ. Τσιλιμίγκα. Οι τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα κουβεντιάσουν και νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πάμε σε μία κοινή παρουσία, η οποία πάνω απ’ όλα θα θέσει προτεραιότητα της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης… Εμείς πιστεύουμε στην αυτονομία της αυτοδιοίκησης, στην αυτενέργεια των πολιτών και στα γνήσια αυτοδιοικητικά κινήματα… Δεν ασκούμε μία πολιτική συνεννόησης σε επίπεδο κομμάτων, αλλά δίνουμε προτεραιότητα στις γνήσιες αυτοδιοικητικές περιφερειακές και τοπικές δυνάμεις. Εκείνες πρέπει να βρουν τον κοινό τους τόπο, τις κοινές προγραμματικές θέσεις και να διερευνήσουν τους όρους της συνεργασίας.

Για το γεγονός ότι ο κ. Τσιλιμίγκας επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από κομματική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας το προσωπικό του πολιτικοϊδεολογικό στίγμα: Κάθε ένας έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις. Αυτές δε μπορεί κανείς να τις εξαφανίσει. Άλλωστε το ίδιο ισχύει και για την από εδώ πλευρά. Η υπόθεση της αυτοδιοίκησης δεν είναι θέμα συμφωνίας ανάμεσα στις ηγεσίας των πολιτικών κομμάτων. Αυτή ήταν μία παλιάς κοπής λογική, την οποία έχουν ξεπεράσει πρώτα απ’ όλα οι πολίτες. Όταν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις, όλα τα άλλα μπορούμε να τα βρούμε.

Για τον κεντρικό στόχο του ΚΙΝΑΛ περί “στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ”: Με αφήνει παγερά αδιάφορο τι λέει το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή σε κεντρικό επίπεδο εμφανίζεται φοβικό, σε εσωτερικό επίπεδο ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου.

Για ενδεχόμενη στήριξη του κ. Καλογιάννη από το ΚΙΝΑΛ: Είναι πολύ τυχεροί οι Λαρισαίοι που έχουν δήμαρχο τον Καλογιάννη όχι μόνον γιατί έκανε τολμηρά και καλά πράγματα για την ίδια του την πόλη αλλά και γιατί ως πρόεδρος της Ένωσης των ΔΕΥΑ έχει να δείξει ένα πολύ μεγάλο έργο.

Για τις διαδικασίες στήριξης άλλων δημάρχων στην περιοχή: Ήδη γνωρίζω ότι υπάρχουν θετικές και ελπιδοφόρες διαδικασίες.

Ο πρώην υπουργός τέλος, υπεραμύνθηκε της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης που ακόμη βρίσκει μπροστά της σωρεία αντιδράσεων, χαρακτηρίζοντάς την για μία ακόμη φορά “βαθιά δημοκρατική, αντιπροσωπευτική, γνήσια και αδιαμεσολάβητη έκφραση των τοπικών κοινωνιών”.

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά και Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: Onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις