ΛΑΡΙΣΑ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Λαρισαίοι επιπλοποιοί

Το Δ.Σ. του σωματείου επιπλοποιών στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέτασε την κατάσταση στον κλάδο και τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι, Μας στραγγαλίζει  η αναδουλειά, η φορολογική λεηλασία του ελάχιστου ή και ανύπαρκτου πλέον εισοδήματός μας , τα προβλήματα που μας δημιούργησε ο αντιασφαλιστικός νόμος, αλλά και τα συσσωρευμένα χρέη στην εφορία, στον ΟΑΕΕ, στις τράπεζες.  Μας πνίγει η απειλή των πλειστηριασμών και κατασχέσεων ακόμη και της πρώτης κατοικίας αλλά και του πιο μικρού λογαριασμού στην τράπεζα, που δεσμεύεται για ελάχιστες  οφειλές. «Η νέα κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει το “δικαίωμα πρόσβασης” στα φορολογικά στοιχεία των φορολογουμένων από τις κάθε είδους “διατραπεζικές εταιρείες διαχείρισης δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς”. Με απλά λόγια, η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών που τηρεί τα στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια, η γνωστή “Τειρεσίας”, αποκτά πρόσβαση στα φορολογικά μας στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα “Taxis”. Η ίδια δυνατότητα πρόσβασης προβλέπεται και για τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο και ΟΤΑ.

Τα δημοσιευμένα στοιχεία ότι 68% των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά και ο αριθμός (ξεπερνά το μισό εκατομμύριο) των αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων, που οι οφειλές τους έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ, δείχνουν ότι είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” μιας πολύπλευρης επίθεσης που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Φορτώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση της “δίκαιης ανάπτυξης” έχει φροντίσει για το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όσοι έχουν “οφειλές” πάνω από 500 ευρώ να κινδυνεύουν από κατασχέσεις, τόσο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και “εις χείρας τρίτων” .

Καμία αυταπάτη, όλοι εμείς, αφού κληθούμε να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, αν δεν το καταφέρουμε λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με εκβιασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

Καμία αναμονή, δυναμώνουμε την πάλη!

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Κάτω οι φόροι! Κάτω οι κατασχέσεις!

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας επιπλοποιούς αλλά και όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ!

  • Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.
  • Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

  • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
  • Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των ΕΒΕ για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

.Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κινητοποιήσεις τις εξής ημερομηνίες:

ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 25/10 9:00 πμ

  • ΣΤΗΝ ΔΕΗ 29/10 11:00πμ
  • Κινητοποίηση 31/10 6:30 ΕΡΜΟΥ κ ΚΥΠΡΟΥ

Καλούμε τα ΔΣ των άλλων σωματείων και την διοίκηση της ΟΕΒΕΛ  να συνεδριάσουν και να απευθύνουν ανάλογο κάλεσμα στα μέλη τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις