ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησαν τα μαθήματα προετοιμασίας των Λαρισαίων μαθητών για τους Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου τα μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές του νομού Λάρισας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Είναι η τρίτη χρονιά που το τοπικό παράρτημα της Λάρισας υλοποιεί αυτή την πρωτοβουλία στήριξης της άρτιας προετοιμασίας μαθητών που αγαπούν τα μαθηματικά και επιθυμούν να εμφανιστούν με αξιώσεις στην αφετηρία της καθιερωμένης ετήσιας διαγωνιστικής διαδικασίας που οργανώνει η ΕΜΕ.

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και τη διάθεση για προσφορά καθηγητών μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που αφιλοκερδώς θα καλύψουν επί τρία συνεχόμενα Σάββατα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μαθητών που επίσης συμμετέχουν δωρεάν στην ενδιαφέρουσα αυτή μαθησιακή διαδικασία.

Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί της ΕΜΕ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα. Μέσα από τα διάφορα στάδιά τους αναδεικνύονται οι πρωταθλητές της μαθηματικής σκέψης μέσα από τους οποίους στελεχώνονται οι εθνικές ομάδες μαθηματικών που εκπροσωπούν τη χώρα σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες, Βαλκανιάδες και σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ υποδέχτηκε με εξαιρετική ικανοποίηση στους φιλόξενους χώρους του 1ου Γυμνασίου Λάρισας 152 μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας. Στις προθέσεις της τοπικής ΕΜΕ είναι να διευρυνθεί και να ισχυροποιηθεί αυτή η προσφορά προς το μαθητικό πληθυσμό, υλοποιώντας την κεντρική στρατηγική του επιστημονικού φορέα (ΕΜΕ) που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια συνεπούς και γόνιμης παρουσίας στην υπηρεσία της ανάδειξης του μαθηματικού πνεύματος και της κριτικής σκέψης. Η κεντροβαρής θέση που πρέπει να έχουν τα μαθηματικά στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας αναδεικνύεται χάρη σε παρόμοιες δράσεις και συμβάλλει στην διαμόρφωση ισχυρής μαθηματικού υπόβαθρου στην νέα γενιά αποτελώντας μια ανεκτίμητου μεγέθους επένδυση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις