ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση εργασίας των Κέντρων Κοινότητας Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Maternity Opportunities and Mainstreaming» το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Λάρισας, συνδιοργάνωσαν συνάντηση εργασίας στο πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Λαρισαίων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των άνεργων μητέρων ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, αλλά και η κοινωνική δικτύωση όλων των Κέντρων Κοινότητας μέσω της ανταλλαγής απόψεων για το έργο, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις των κοινωνικών δομών.

Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Αγιάς, Κιλελέρ, Ελασσόνας, Τυρνάβου με παράρτημα Ρομά, του Δήμου Φαρσάλων με παράρτημα Ρομά και του Δήμου Τεμπών.

Σημαντική η παρουσία και από τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Βόλου, Καρδίτσας και Μουζακίου καθώς και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας αλλά και του Κέντρου πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας.

Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης τονίζοντας την στήριξη του Δήμου σε δράσεις υποστήριξης και εκπαίδευσης, τόσο των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας αλλά και του γενικού πληθυσμού μέσω του νέου Θεσμού του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του.

Να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Κοινότητας εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020” και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, Τηλ. 2410680242, 2410680250 e-mail: kkoinotitas@larissa-dimos.gr, καθημερινά 8:00 έως 16:00. ιστοσελίδα:http://www.larissa-dimos.gr/el/component/k2/item/241-kentrokoinothtas.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλ. 2410231122, e-mail:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr, καθημερινά: 8:00 έως 16:00.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις