ΕΛΛΑΔΑ

Σπυράκη: Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας και προφανές ρεσιτάλ υποκρισίας

Για έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας και ένα προφανές ρεσιτάλ υποκρισίας και ψέματος, το οποίο δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στην παραίτηση Κοτζιά.

«έχουμε έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παραιτήθηκε ενώ η πολιτική του υλοποιείται κατά γράμμα και κανένας δεν έχει μάθει γιατί παραιτήθηκε» τόνισε η κ. Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος προκάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του. «Η επιστολή αυτή παραμένει μυστική και ο υπουργός απομακρύνθηκε. Έχουμε έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος διαφωνεί τελείως με την ασκούμενη πολιτική στο θέμα των Σκοπίων και ο οποίος επιμένει και παραμένει μάλιστα μετά από επιλογή του πρωθυπουργού. Και έχουμε και μία ατζέντα, που ο πρωθυπουργός την επιλέγει και την κρατά μόνο και μόνο για να διατηρηθεί λίγο παραπάνω στην εξουσία», τόνισε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση μετράει μέρες.

Επισημαίνοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ωφέλιμη για το εθνικό συμφέρον, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά τις 17 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, να χρησιμοποιήσει το χαρτί της πρότασης μομφής στη Βουλή. «Κάθε μέρα που περνά δημιουργείται ένα τετελεσμένο και το τετελεσμένο αυτό, όπως καταλαβαίνετε, επιβαρύνεται από την ψηφοφορία που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλή της γειτονικής χώρας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα και να αποφασίσει εκείνη τη στιγμή ποιο είναι το κατάλληλο κοινοβουλευτικό όπλο, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα» ανέφερε και συμπλήρωσε:

Ένα είναι σαφές από εμάς. Ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή θα επικυρώσουμε τη συμφωνία και γι’ αυτό κ. Τσίμα -το επαναλαμβάνω- ζητάμε εκλογές πριν την επικύρωση της συμφωνίας από την παρούσα Βουλή. Ζητάμε εκλογές πριν έρθει η συμφωνία αυτή στην παρούσα Βουλή. Και γι’ αυτό και προκαλούμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος τελευταία έχει ντυθεί Μακεδονομάχος να μας πει γιατί παραμένει και αφήνει να εξελίσσονται οι ψηφοφορίες στη γειτονική χώρα, περιμένοντας να έρθει στη δική μας Βουλή το θέμα, οπότε και τότε η κυβέρνηση μπορεί να αναζητήσει άλλες πλειοψηφίες».

Σχετικά με θέματα Δικαιοσύνης στη χώρα μας, η κ. Σπυράκη εξέφρασε την ανησυχία της, υπογραμμίζοντας ότι κύκλοι της κ. Ράικου αναφέρθηκαν σε κάποιον Ρασπούτιν, ο οποίος επιχειρεί να επέμβει στη δουλειά της. «Δεν ξέρω ειλικρινά ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Έχω όμως ακόμη ζωντανή την εικόνα του κ. Παπαγγελόπουλου να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου πριν από 8-10 μήνες και να μιλάει για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», εννοώντας τη Novartis. Έχω μπροστά μου την εικόνα του κ. Πολάκη να μιλάει ανοιχτά για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και για ανάγκη να κλείσουν κάποιους μέσα ώστε να κερδίσουν τις εκλογές» ανέφερε.

«Έχω ακούσει και το ηχητικό που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Οπότε καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με μία σειρά επεμβάσεων πολιτικών παραγόντων από την πλευρά της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι αντικείμενο συζήτησης. Υπάρχουν γεγονότα, ξεκάθαρα γεγονότα, είναι μπροστά μας τα γεγονότα αυτά. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να παρέμβει η εκτελεστική εξουσία στη Δικαιοσύνη. Η δική μας απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει. Ότι οι δικαστές είναι ανεξάρτητοι, ότι οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι, όμως, προφανές ότι υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Είναι προφανές, ότι η πρόθεση αυτή δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα ενός ολόκληρου πρότζεκτ, ενός ολόκληρου σχεδίου. Είναι ένα πρότζεκτ που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού, είναι ένα πρότζεκτ Τσίπρας» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και κατέληξε:

«Ούτε ο κ. Παπαγγελόπουλος αυτόνομα και ανεξάρτητα κάνει δηλώσεις μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, μιλώντας για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο επί συστάσεως ελληνικού κράτους» ούτε ο κ. Πολάκης κάνει από μόνος του συστάσεις στους συντρόφους του για να κλείσουν μέσα πολιτικούς αντιπάλους. Και λέει και άλλα, τα οποία ακούσαμε μετά. Ούτε μια σειρά άλλες κινήσεις που είναι εξόφθαλμες και πάρα πολύ ενοχλητικές για τους δικαστές, γίνονται τυχαία».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις