ΛΑΡΙΣΑ

«Σχολές Γονέων» στο Δήμο Λαρισαίων

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» Λάρισας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης, ανακοινώνει την έναρξη Σχολών Γονέων για την περίοδο 2018-2019. Πρόκειται για μια επιτυχημένη δράση που λειτούργησε για πρώτη φορά την προηγούμενη χρονιά και εντάσσεται στην προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει». Οι Σχολές Γονέων υλοποιούνται με το συντονισμό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγησή τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής. Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης  όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το δίκτυο φορέων θα ενισχυθεί με τη συμμετοχή δυο σημαντικών επιστημονικών συλλόγων της πόλης μας: το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών – παράρτημα Λάρισας και το Σύλλογο Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 8 δίωρες ομαδικές συναντήσεις γονέων, εβδομαδιαίες ή ανά δεκαπενθήμερο (σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα). Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση Αιόλου 4 (Πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) πρωινές και απογευματινές ώρες. Σε περίπτωση συλλογικού αιτήματος από ένα σχολείο, σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ή  οργανωμένο φορέα,  με τη συμμετοχή 20 – 25 ενδιαφερομένων, δύναται να τροποποιηθεί ο χώρος υλοποίησης κατόπιν συνεννόησης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://learninglarissa2016.wordpress.com/sxoles_goneon_eggrafi/

έως και την Κυριακή  28 Οκτωβρίου 2018.

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις  στα τηλέφωνα: 2410-680249, 2410-680250 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις