ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Ψάρεψε» νέο κορίτσι στο διαδίκτυο – Πηλιορείτισσα, που εμφανιζόταν ως άντρας, κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Οι κίνδυνοι από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως για τους νέους, αναδεικνύονται ακόμη μια φορά, με το πάθημα μιας 16χρονης, που απέκτησε επικοινωνία με ενήλικη από το Πήλιο μέσω Instagram και η οποία με ασελγείς προτάσεις, κατηγορείται ότι προσέβαλε την αξιοπρέπεια της ανήλικης στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Μάλιστα η ενήλικη, που θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, φέρεται να παρουσιαζόταν στην 16χρονη ως άνδρας και φέρεται να της έστελνε διάφορες φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο… Ειδικότερα η ενήλικη κατηγορείται πως είχε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό διαδικτυακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram έναν ψεύτικο ανδρικό λογαριασμό-προφίλ, με ανδρικό όνομα (το μικρό ήταν Χρήστος) και διακριτικό όνομα χρήστη και ήλθε μέσω αυτού σε επαφή με νεότερη των 15 ετών ανήλικη κατά το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο του 2016 μέχρι Φεβρουάριο του 2017 και άρχισε να επικοινωνεί μαζί της ηλεκτρονικά. Κατά τη διάρκεια των επανειλημμένων συνομιλιών τους και παρόλο που η ανήλικη την είχε από την αρχή ενημερώσει για την ηλικία της, η κατηγορούμενη, υποδυόμενη πάντα ένα φανταστικό ανδρικό πρόσωπο και χρησιμοποιώντας δημοσιοποιημένες φωτογραφίες άλλου υπαρκτού αλλοδαπού προσώπου, φέρεται να αντάλλαξε με την ανήλικη πλειάδα φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα η κατηγορούμενη φέρεται να απέστειλε στην ανήλικη φωτογραφίες που απεικόνιζαν άλλοτε έναν ημίγυμνο άνδρα και άλλοτε κάποιο ανδρικό μόριο, ισχυριζόμενη ότι ανήκαν στην ίδια. Η ανήλικη από την πλευρά της φέρεται να απέστειλε στην κατηγορούμενη ως απάντηση, φωτογραφίες που απεικόνιζαν την ίδια, άλλοτε ημίγυμνη και άλλοτε εντελώς γυμνή. Επιπλέον μεταξύ των δύο αναπτύχθηκαν συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, οι δε εκφράσεις της κατηγορούμενης σαφώς και προσέβαλαν την αξιοπρέπεια της 16χρονης σήμερα, στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Τον Νοέμβριο του 2017 είχε διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι της κατηγορούμενης, όπου και κατασχέθηκε υλικό φωτογραφιών, ενώ τον Μάρτιο του 2018 εκδόθηκε εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη του Τμήματος Πειστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Η ενήλικη Πηλιορείτισσα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενη για παράβαση του άρθρου 337, παράγραφος 3 του Ποινικού Κώδικα περί προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς και για παράβαση του άρθρου 348, παράγραφοι 2-3 του Ποινικού Κώδικα, περί διευκόλυνσης ακολασίας άλλων. Σύμφωνα με το άρθρο 337 ΠΚ παρ. 3 «ενήλικος, ο οποίος μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου επικοινωνίας, αποκτά επαφή με πρόσωπο, που δεν συμπλήρωσε τα δεκαπέντε έτη και, με χειρονομίες ή προτάσεις ασελγείς, προσβάλλει την αξιοπρέπεια του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Αν η πράξη τελείται κατά συνήθεια ή αν επακολούθησε συνάντηση, ο ενήλικος τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών». Σύμφωνα με το άρθρο 348, παρ.2-3 «με φυλάκιση μέχρι τριών ετών και με χρηματική ποινή τιμωρείται όποιος διευκολύνει την ασέλγεια μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και αν ακόμη δεν ενεργεί κατ’ επάγγελμα. Όποιος κατ’ επάγγελμα ή από κερδοσκοπία επιχειρεί να διευκολύνει, έστω και συγκαλυμμένα, με τη δημοσίευση αγγελίας, εικόνας, αριθμού τηλεφωνικής σύνδεσης ή με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια με ανήλικο, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως εκατό χιλιάδων ευρώ».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις