ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί η Τουρκία: Κανένα σχέδιο σε Αιγαίο και Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεσή μας

Ανεβάζει για μια ακόμα φορά τους τόνους της αντιπαράθεσης η Τουρκία συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. 

Αυτή τη φορά είναι ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διεμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια σε Κύπρο, Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που θα φέρει την Τουρκία προ τετελεσμένου, προειδοποιώντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να παρέμβουν ούτως ώστε να διασφαλίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

«Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως »η Βασίλισσα του προφήτη» θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου», είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Άμυνας στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης στην Άγκυρα.

Μάλιστα, το πρακτορείο Anadolu, μετά τις δηλώσεις του Ακάρ, αναφέρεται και πάλι στο σκηνικό έντασης που επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα την Πέμπτη, με τα τουρκικά ΜΜΕ, να ακολουθούν τη γραμμή του πρακτορείου και να κάνουν λόγο για παρενόχληση του σεισμογραφικού ερευνητικού σκάφους Barbaros.

Το περιστατικό, αναφέρει το δημοσίευμα, προκάλεσε άμεση ανταπόκριση τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι προειδοποίησαν την Ελλάδα να μην αναλάβει δράση στη Μεσόγειο Θάλασσα που θα προκαλέσει ένταση στην περιοχή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις