ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης σε έκθεση φωτογραφίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 η τελευταία ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44» που φιλοξενείται στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα».

Η ξενάγηση στην έκθεση, που η επιτυχία της ήταν εξαιρετική τόσο από πλευράς επισκεψιμότητας όσο και κριτικής, αποδοχής και προβολής έγινε από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας κ. Θωμά Κυριάκο και κ. Γιώργο Γραβάνη.

Τα μέλη του Συλλόγου ξεναγήθηκαν στην τόσο σημαντική ιστορικά για τη πόλη μας έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες – σπαράγματα μνήμης μιας ζοφερής εποχής. Φωτογραφίες τραβηγμένες από Γερμανούς στρατιώτες κατά την περίοδο της εισβολής τους στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή:τα Τέμπη, τους Γόννους, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες από τη Συλλογή του Βύρωνα Μήτου συγκροτούν ένα ενιαίο σώμα, μια μοναδική αφήγηση, είναι ταυτόχρονα λόγος και εικόνα – πολύτιμο, ιστορικό ντοκουμέντο, άμεση μαρτυρία και σύγχρονη καταγραφή από την πλευρά των “νικητών”.Πρόκειται για αποτυπώσεις που καταρχάς ενέχουν τη σημασία και τη λειτουργία του ενθυμήματος και του τεκμηρίου για τους Γερμανούς, της παρουσίας και της υπεροχής τους όπως χαρακτηριστικά έχει υπογραμμίσει ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης.

Επίσης την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος της ομότιτλης έκθεσης υπό την επιμέλεια της ομάδας της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή – 23 Οκτώβρη 1944.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις