ΚΟΣΜΟΣ

Μαθητής απείλησε με ψεύτικο όπλο καθηγήτρια για να μην του βάλει… απουσία

Με την απειλή ψεύτικου όπλου ένας 15χρονος μαθητής Λυκείου, επιχείρησε να εκφοβίσει την καθηγήτρια του, ώστε να μην του βάλει απουσία επειδή έφθασε αργά στην τάξη. Τη βίαια συμπεριφορά κατέγραψαν συμμαθητές του δεκαπεντάχρονου με τα κινητά τους και ανέβασαν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Το βίντεο έχει προκαλέσει οργή αλλά και αντιδράσεις. Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την πράξη του μαθητή την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη. Η καθηγήτρια κατέθεσε μήνυση. Ο μαθητής αντιμετωπίζει κατηγορίες για σοβαρές βιαιότητες και κινδυνεύει με κάθειρξη τρεισήμισι ετών. Το περιστατικό συνέβη σε λύκειο του προαστίου Κρετέιλ στην περιοχή του Παρισιού.

“Σημείωσε με παρών. Σημειώστε με παρών, γ@@@ο”, ακούγεται να λέει ο μαθητής κρατώντας το όπολο

“Ναι η συνάδελφος σοκαρίστηκε και ευτυχώς με την παρέμβαση των μαθητών αυτή η ιστορία μπόρεσε να γίνει γνωστή. Ήταν οι μαθητές που μας προειδοποίησαν και μπορέσαμε να επέμβουμε και βοηθούμενη από την διεύθυνση του σχολείου η καθηγήτρια μπόρεσε να καταθέσει μήνυση και να αντιδράσει”, ανέφερε ο Ντιντιέ Σαμπλίκ, καθηγητής στο συγκεκριμένο σχολείο.

“Ζητάμε από όλους τους καθηγητές να επισημαίνουν τα περιστατικά. Δεν πρέπει να θεωρούμε πως δεν πρέπει να δίνεται συνέχεια σε ένα περιστατικό. Κάθε δάσκαλος στη Γαλλία θα πρέπει να αισθάνεται ότι προστατεύετε”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας της χώρας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις