ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Μήπως σας παχαίνει η παρέα σας;

Θυμηθείτε το τελευταίο τραπέζι με τους φίλους ή την οικογένειά σας. Πιάτα γεμάτα πεντανόστιμο φαγητό, άνθρωποι που γελούν και λένε ιστορίες, ποτήρια κρασιού που γεμίζουν ξανά και ξανά. Όμορφη ανάμνηση, σωστά;

Ωστόσο, οι επιστήμονες φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη, καθώς υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα μειονέκτημα σε όλες αυτές τις κοινωνικές συναναστροφές, ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό.

Νέα έρευνα βρήκε ότι η τάση για υπερκατανάλωση φαγητού είναι ισχυρότερη όταν τρώτε με άλλους, ειδικά όταν βγαίνετε για φαγητό σε εστιατόριο.

«Η μεγαλύτερη πηγή πειρασμού είναι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε εστιατόρια και είναι με άλλους ανθρώπους», δήλωσε η Lora Burke, συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συμμετέχοντες ένιωθαν μεγαλύτερο πειρασμό όταν έτρωγαν κοντά σε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι έτρωγαν επίσης, σε σύγκριση με όταν έτρωγαν μόνοι τους.

Επίσης, οι συμμετέχονταν ένιωθαν μεγαλύτερο πειρασμό για φαγητό όταν ήταν σε εστιατόριο ή μπαρ, παρά στο σπίτι ή την εργασία τους.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε εστιατόριο με φίλους που τρώνε, παρασύρονται και καταλήγουν να τρώνε και οι ίδιοι κάτι που δεν είχαν σκοπό.

Φυσικά, η λύση δεν είναι το να κλειστείτε σπίτι σας και να αποφεύγετε τις κοινωνικές συναναστροφές, αλλά το να τρώτε συγκεντρωμένη, χωρίς αντιπερισπασμούς.

Το φαγητό με παρέα δεν πρέπει να επηρεάζει αρνητικά ούτε τη διάθεση ούτε το βάρος σας. Απλά, φροντίστε να μην παρασύρεστε και να έχετε επίγνωση του τι τρώτε. Άλλωστε, την ίδια τακτική πρέπει να εφαρμόζετε και όταν γευματίζετε μόνη σας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις