ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14 γιορτή ακτινιδίου Πυργετού Αιγάνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  η 14 γιορτή ακτινιδίου Πυργετού Αιγάνης στην διασταύρωση Πυργετού με εθνική οδό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον  καθιερωμένο αγιασμό από τον αιδεσιμότατο πατέρα Αλέξανδρο Ρούσσο ιερέα του Πυργετού .

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ,ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ,ο βουλευτής κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος , κ. Χρήστος Κέλλας και κ.Κώστας Μπαργιώτας  ,εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Βασίλης Ευθυμίου,  εκπρόσωπος ομάδας παραγωγών Αιγάνης κ. Νίκος Χριστοδούλου  , και η κα Χριστίνα Κοντογιάννη, MSc Γεωπόνος Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας με θέμα: «Καλλιέργεια της ακτινιδιάς».

Ο Δήμαρχος  Τεμπών κ. Κώστας  Κολλάτος στον χαιρετισμό του είπε :

Πυργετός και Αιγάνη έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό, όπως και κάθε Φθινόπωρο άλλωστε. Ο καρπός του ακτινιδίου είναι ένα εξαίσιο προϊόν που ενισχύει την υγεία του ανθρώπου, λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του και βοηθά στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Επίσης συμβάλλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια καθώς και στον πρωτογενή τομέα.

Ως δημοτικής  αρχή θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς,στον συνεταιρισμό και στην ομάδα παραγωγών για να πετύχουμε αυτό που λέμε ολοκληρωμένη διαχείρηση ακτινιδίου, βλέπουμε κάθε χρόνο τις στρεμματικές εκτάσεις να αυξάνονται και τις υπάρχουσες ομάδες παραγωγών να προοδεύουν, να μεγαλώνουν και να σχεδιάζουν πέρα από την παραγωγή, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Θα πρέπει να επιταχύνουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την διάδικασια  γεωγραφικής ένδειξης με σκοπό και στόχο το προϊόν αυτό να καταστεί προϊόν ονομασίας προέλευσης .

Στηρίζουμε τις δράσεις,ενισχύουμε τις υποδομές εκπωνούμε  και επίκαιροποιούμε μελέτες ,υπογράψαμε πρόσφατα μαζι με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ.Κώστα Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας  πρόγγραματικη σύμβαση ύψους 1.000.000 ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο δήμο μας,όπως και άμεσα τον άλλο μήνα  εγκαθίσταται εργολάβος ανάδοχος για τον καθαρισμό ρεμάτων ύψους 2.100.000 ευρώ.Ακόμη έχουμε έτοιμες ώριμες μελέτες ύψους 3.000.000 ευρώ για άρδευτικα έργα και περιμένουμε ποτέ θα ανοίξει το προγραμα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης η μέσω κάποιου άλλου φορέα .

Με συνεργασία και συνέργεια μπορούμε αυτήν την δυναμική καλλιέργεια να την πάμε ενα βήμα μπροστά ,εξάλλου η ανάπτυξη και η ανάκαμψη θα έρθει μέσα απο τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας και δράσης και άμεσης απόδοσης Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την διοργάνωση της εκδήλωσης ,την Περιφέρεια Θεσσαλίας «περιφερειακή ενοτητα Λαρισας» ,τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών  ,τις τοπικές κοινότητες Πυργετού & Αιγάνης ,τις ομάδες παραγωγών ,τους αγροτικούς  συνεταιρισμούς , τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού με το χορευτικό τμήμα,τους παραγωγούς οπως επίσης τους χορηγούς της εκδήλωσης καθως και τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην 14η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού -Αιγάνης.

Επιστολή όπου χαιρετίζουν την εκδήλωση και δεν μπορέσανε να παραβρεθούν έστειλε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Βασίλης Κόκκαλης, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κ.Γεώργιος Αναγνωστόπουλος .

Στην λήξη της εκδήλωσης χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού  «Βάιος Μαλλιάρας » .

Ακόμη στην εκδήλωση οι επισκέπτες είχανε  την ευκαιρία  να δοκιμάσουν  διάφορα μικρά εδέσματα από ακτινίδιο από τον  Σύλλογο Γυναικών Πυργετού.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις