ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στην 27η Γιορτή Κάστανου στην Καρίτσα: Αναγκαία η επίλυση του ιδιοκτησιακού για τους καστανοπαραγωγούς

«Η περιοχή της Καρίτσας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κάστανο, ένα προϊόν υψηλής αξίας, ποιοτικό, ικανό να πρωταγωνιστήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αν θέλουμε, λοιπόν, πραγματικά να βγούμε από την περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Η αγροτική παραγωγή μπορεί να αναδειχθεί σεπρότυπο οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει τον Έλληνα παραγωγό».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλλα κατά την έναρξη της 27ης Γιορτής Καστάνου, που διοργανώνεται στην Καρίτσα από τον Δήμο Αγιάς, την Τοπική Κοινότητα Καρίτσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Καλυψώ” και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρίτσας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για την “διαχρονική στήριξη που δείχνουν στην αξιόλογη προσπάθεια προβολής του καστάνου”, αναφέρθηκε στο “ιδιοκτησιακό”, τονίζοντας:

«Ξέρω ότι το ιδιοκτησιακό είναι ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καστανοκαλλιέργεια και στην περιοχή σας και θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει οι ενέργειες εκείνες που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Προσωπικά είμαι στο πλευρό σας για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω. Ευελπιστώ με την δουλειά και τον ιδρώτα των καστανοπαραγωγών του Νομού μας, το κάστανο να συνεχίσει να “ταξιδεύει”  σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του πλανήτη, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της χωράς».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις