ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έδωσε την είδηση από τη Λάρισα ο Γ. Αυτιάς: «1η Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η καταβολή των αναδρομικών για τους στρατιωτικούς» (φωτο-βίντεο)

Στη Λάρισα για την ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), βρέθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος σε δηλώσεις του, έδωσε και την είδηση, πως 1η Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η καταβολή των αναδρομικών για τους στρατιωτικούς και  αναμένεται ο τρόπος που αυτό θα γίνει.

Η συγκεκριμένη ημερίδα είχε θέμα τα «Προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Προοπτικές επίλυσής τους (Αναδρομικά, συνταξιοδοτικό, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη) και πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα  την Κυριακή το απόγευμα στο αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Αναλυτικά ο κ. Αυτιάς που συντόνιζε την εκδήλωση, τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που βρισκόμαστε ξανά στη Λάρισα. Η σημερινή ημερίδα των στρατιωτικών, αφορά το ασφαλιστικό, τα οικονομικά τους, τα αναδρομικά τους, όλα αυτά τα οποία συνθέτουν μία έκδηλη αγωνία, σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα η οποία χρειάζεται στήριξη.

Μαθαίνω,  ότι  1η Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η καταβολή των αναδρομικών, θα δούμε με ποιο τρόπο, αν δοθούν ως 31 Δεκεμβρίου 2016- 31 /12/2018. Είναι χρήματα τα οποία δικαιούνται. Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο Της Επικρατείας και η υπόθεση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Το ασφαλιστικό είναι τεράστιο θέμα, όλα αλλάζουν. Η αντιπολίτευση υπόσχεται ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ένας νόμος που έχει προβλήματα, 27 φορές τον άλλαξαν. Άρα οδεύει προς το τέλος του, υπομονή για να δούμε τι θα γίνει…».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

«Οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά. Δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα περιμένουμε από το υπουργείο Εργασίας να δούμε τι θα πει. Είναι χρήματα που τους άρπαξαν τα τρία μνημόνια, το πράσινο, το μπλε και το κόκκινο όπως λέω. Είναι χρήματα που πρέπει να πάρουν και περιμένουν το επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε ποια θα είναι αυτή η διαδικασία. Πρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά. Υπάρχει ένα πρόβλημα, λέει το υπουργείο Οικονομικών, ότι είναι 1,9 δες. , ναι αλλά τόσα χρήματα έχασαν στα 3 μνημόνια, πρέπει να τα πάρουν πίσω.

Επίσης, υπάρχει ένα θέμα με τα αναδρομικά των δώρων. 13ος και 14ος μισθός. Η ΑΔΕΔΥ, έφαγε …πόρτα από το Υπ. Οικονομικών, μας το είπε το πρωί ο κ. Σαββόπουλος, αντιπρόεδρός της. Είμαστε σε μια χιονοστιβάδα αποφάσεων δικαστικών. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, γι’ αυτό έχουμε τα δικαστήρια για να προστατεύουν τον πολίτη»».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις