ΛΑΡΙΣΑ

Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την απόφαση ένταξης Αγοραστού στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Προμήθεια ενός (1) Συστήματος Ενδοσκοπικού Υπερήχου Ανωτέρω Πεπτικού» προϋπολογισμού 250.000 €.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2.Β και στην Επενδυτική Προτεραιότητα που αφορά σε δράσεις ενίσχυσης Υποδομών Υγείας, για την κάλυψη των αναγκών της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο», με Δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια, με σεβασμό και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο εξοπλίζει με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του νοσοκομείου σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Με το έργο αυτό ενισχύουμε το Γαστρεντερολογικό Τμήμα έτσι ώστε να παρέχεται ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς το κοινωνικό σύνολο».

Το έργο αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως αυτό θα λειτουργεί στα πλαίσια του Παθολογικού Τομέα. Περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μίας (1) Κεντρικής Μονάδας Υπερήχων Ενδοσκοπικής Γαστρεντερολογικής Χρήσης με video-ενδοσκόπιο υπερήχων ανωτέρου πεπτικού επεμβατικού τύπου linear, με δυνατότητα λήψης βιοψιών (FNA).

Οι ασθενείς αναμένεται να ωφεληθούν από την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας με προφανή θετικά οφέλη στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, γεγονός που βελτιώνει την κοινωνικοψυχολογική θέση των ασθενών.

Εν δυνάμει ωφελούμενος είναι ο πληθυσμός ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (284.325 κάτοικοι της ΠΕ Λάρισας), καθώς θα του παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας με σύγχρονα μηχανήματα χωρίς να αναβάλλονται εξετάσεις ή να παραπέμπονται ασθενείς. Με την προμήθεια του υπόψη εξοπλισμού θα μπορέσει το ΓΝΛ να εξασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες θεραπείας και διάγνωσης για τους ασθενείς και την εφαρμογή νέων προγραμμάτων θεραπειών μέσω του απεικονιστικού ελέγχου αλλά και να υποστηριχθεί ολοκληρωμένα η δραστηριότητα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις