ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Κεντροδεξιά… Συμπαράταξη» στο δήμο Λαρισαίων: Η επόμενη μέρα

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Η πολιτική ανάλυση που αποτυπώθηκε στο onlarissa.gr από το καλοκαίρι και την οποία ασπάζονταν όλα τα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη του νομού, πως δηλαδή η λύση για τον δήμο Λαρισαίων στην Κεντροδεξιά θα ήταν «ή η Ρένα Καραλαριώτου ή κάποιο τρίτο πρόσωπο, που, υπό προϋποθέσεις –δηλαδή με εθελούσια αποχώρηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων, ενδεχόμενο που δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα- θα μπορούσε να ενώσει τους πάντες», ήταν τελικά αυτή που επαληθεύτηκε πλήρως τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου απέναντι στον Απόστολο Καλογιάννη.

Όσοι γνώριζαν καλά το παρασκήνιο των διεργασιών, οι οποίες κορυφώνονταν κάθε μέρα που περνούσε, μετά την ανάληψη των ηνίων της δημοτικής παράταξης του Κώστα Τζανακούλη από τον Θανάση Μαμάκο, ήταν βέβαιοι πως η λύση βρίσκονταν πολύ κοντά.

Η εμπειρία των εκλογών του 2014 και τα όσα διαδραματίστηκαν τότε, η γενικότερη αποδοχή πως «η Ρένα δικαιούται της ευκαιρίας» και το «σενάριο Ζώη», ήταν οι τρείς παράγοντες που οδήγησαν στην συμφωνία των δυο παρατάξεων πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε κάποιος, μια συμφωνία που έχει την έγκριση της Πειραιώς, από την οποία αναμένεται η επίσημη στήριξη, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επόμενη μέρα της συμφωνίας των δυο παρατάξεων, εκ των πραγμάτων, δημιουργεί νέα δεδομένα στο δρόμο προς τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου, αφού πλέον αποφεύγεται το σενάριο της πολυδιάσπασης. Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για μια ευρεία «Κεντροδεξιά Συμπαράταξη», η οποία στους κόλπους της θα δεχθεί όλα εκείνα τα στελέχη που κατά το παρελθόν, είτε ασχολήθηκαν με τον Δήμο Λαρισαίων, είτε έχουν εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθούν. «Με λυμένο τον γρίφο του επικεφαλής, όλα πλέον γίνονται ευκολότερα», λέει στο onlarissa.gr, άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας.

Η ίδια η Ρένα Καραλαριώτου, πιο ισχυρή από ποτέ μέσα στους κόλπους της κεντροδεξιάς αυτοδιοικητικής παράταξης, έχει πλέον το «πράσινο φως» για να χειριστεί όλες τις υποθέσεις ξεχωριστά, προσπαθώντας να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση δυνάμεων.

«Αν κατορθώσει να μπετονάρει το μέτωπο της κεντροδεξιάς και το ΚΙΝΑΛ επιμείνει να κατεβάσει ξεχωριστό υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων, τότε το παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή», εξηγεί στο onlarissa.gr έμπειρος αυτοδιοικητικός, ο οποίος στο παρελθόν δούλεψε στενά στο πλευρό του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.

Αυτό που δείχνει ξεκάθαρα ο συνομιλητής μας, είναι μια προσπάθεια μεταφοράς της πολιτικής πίεσης στην πλευρά Καλογιάννη, και μάλιστα σε έναν πολιτικό χρόνο όπου στην χώρα η φθορά της κυβέρνησης είναι καθημερινή και τα «μεγάλα αγκάθια» είναι μπροστά.

Στον δρόμο προς τις εκλογές του Μαϊου είναι δεδομένο πως οι στρατηγικές των δυο βασικών μονομάχων θα ξεδιπλώνονται σταδιακά, με φόντο, από τη μια, όλα τα έργα της δημοτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη, και από την άλλη τα όσα θα συμβαίνουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Πλέον, το παιχνίδι τώρα αρχίζει…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις