ΛΑΡΙΣΑ

Το ζήτημα της ίδρυσης του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ ξανά στη Βουλή από την Άννα Βαγενά

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας είναι μέλος, παρευρέθηκε την Παρασκευή 19/10/18 η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά.

Πρόκειται για την Δ’ συνεδρίαση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης», στη διάρκεια της οποίας και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Μυρσίνης Ζορμπά, η Άννα Βαγενά άδραξε την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το ζήτημα της καθυστέρησης των διαδικασιών για την ίδρυση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος  Κιλελέρ (Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ), παρά τις συνεχείς επαφές της ίδιας με τους αρμόδιους φορείς και αναφέρθηκε στο θέμα ως «μία μεγάλη εκκρεμότητα».

Τόνισε ότι έχει ήδη επιχορηγηθεί η επικαιροποίηση της μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού και παρόλα αυτά εδώ και 6 μήνες δεν έχει γίνει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Κλείνοντας, η Άννα Βαγενά επισήμανε στην υπουργό το υπαρκτό ζήτημα της δυσλειτουργίας των δήμων λόγω ελλείψεων προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα κάποιες μελέτες που έχουν χρηματοδοτηθεί να μην μπορούν να προχωρήσουν, όπως συμβαίνει συγκεκριμένα και στην περίπτωση της διαδικασίας για την ίδρυση του Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις