ΛΑΡΙΣΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Λάρισας – Ελασσόνας

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό 3 Λάρισα –Τύρναβος – Ελασσόνα (μέσω Μελούνας)-όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Κοζάνης, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης της οδού από θεομηνία:

Αποβλέποντες στην εύρυθµη κυκλοφορία των οχηµάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

  1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στη Νέα Εθνική Οδό 3 Λάρισα – Τύρναβος – Ελασσόνα (μέσω μελούνας)-όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Κοζάνης, στο τμήμα που ανήκει στα Διοικητικά όρια του Δήμου Ελασσόνας, μήκους 45,5 χιλιομέτρων, με μερική ή ολική κατάληψη της μιας λωρίδας κυκλοφορίας και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης της οδού από θεομηνία και σε εκτέλεση της ανωτέρω (4) σχετικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος/Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού για χρονικό διάστημα από 20-10-2018 έως και 25-09-2019.
  2. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται αυτοτελώς αυθημερόν με την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η άλλη λωρίδα θα είναι αποκλεισμένη για την κατασκευή των εργασιών έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας η οδός να παραδίδεται κανονικά σε κυκλοφορία σε όλο το πλάτος χωρίς καμία εργοταξιακή σήμανση.
  3. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
  4. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
  5. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήµανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραµένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρµογής των ρυθµίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νοµοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηµατική επιτήρηση τόσο της σήµανσης όσο και της ασφάλειας, µε κατάλληλη οργάνωση και προγραµµατισµό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο του έργου και έλεγχο από την επιβλέπουσα υπηρεσία, που θα αποδεικνύεται µε τη χρήση του προβλεπόµενου ηµερολογίου.
  6. Η Μόνιµη υφιστάµενη σήµανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση µε αυτήν που θα τοποθετηθεί από τον ανάδοχο, υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ηµέρα-νύχτα).
  7. Οι εργασίες να εκτελούνται µόνο κατά τη διάρκεια της ηµέρας, ώστε πριν τη δύση του ήλιου η οδός να παραδίδεται ανεµπόδιστα στην κυκλοφορία.
  8. Μετά το πέρας των εργασιών (ολοκλήρωση του έργου) οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα µέσα εργοταξιακής σήµανσης (π.χ. η διαγράµµιση, τα µάτια της γάτας, κλπ) δεν επιτρέπεται να παραµένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήµανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες µειωµένου κυκλοφοριακού φόρτου και µε επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήµανση του οδικού δικτύου της περιοχής, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα.
  9. Με µέριµνα της ανάδοχου εταιρείας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, να υπάρχει συντονισµός µε τους εµπλεκόµενους φορείς, όπως οργανισµούς επείγουσας ανάγκης (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, κ.λ.π.) προκειµένου να αντιµετωπιστούν οι οποίες κυκλοφοριακές συνθήκες θα δηµιουργηθούν. Περαιτέρω, θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενηµέρωση των χρηστών για τις πραγµατοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθµίσεις µε το προσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις οµαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
  10. Ο ανάδοχος του έργου, υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήµανση, σύµφωνα µε την ισχύουσα Νοµοθεσία, τις απαιτούµενες πινακίδες σήµανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαµβάνει κάθε απαιτούµενο µέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται µε αποκλειστική µέριµνα και ευθύνη τους, η οµαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχηµάτων στην περιοχή των εκτελούµενων έργων. 3
  11. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήµανσης (∆ΙΠΑ∆/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιµωρούνται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε µε το Ν. 4313/2014 (Α-261).
  12. Το Αστυνοµικό Τµήµα Ελασσόνας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την επίδοση – δηµοσίευσή της, ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις την επίβλεψη για την υλοποίησή τους και τη λήψη µέτρων αρµοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις