ΛΑΡΙΣΑ

Ο Κέλλας στη βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας: «Λέμε όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας

«Μακαριώτατε, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ, σας καλωσορίζω στην Πατρίδα και σας συγχαίρω για την ανώτατη τιμητική διάκριση “Χρυσούς Αριστοτέλης”, που απονέμει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς το πρόσωπό σας για την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη προσφορά σας στην Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Η απονομή της διάκρισης αυτής πραγματοποιείται από το ΑΠΘ σε σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αναλόγως εξαιρετικό και μοναδικό, θα προσθέσω εγώ, είναι το ακαδημαϊκό και, κυρίως, το ποιμαντορικό σας έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας σας στην Εκκλησία μας, την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού».

Τα ανωτέρω μετέφερε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εκ μέρους του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΠΘ, τιμώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του στην Εκκλησία και τον Ελληνισμό.

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Σήμερα, μετά από 26 χρόνια προσφοράς στη γειτονική μας χώρα, ο Μακαριώτατος κατόρθωσε να στεριώσει και να αναπτύξει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, κυριολεκτικά, μέσα από τα συντρίμμια.

Μία Εκκλησία που αποτελεί το στήριγμα της Πίστης για όλους τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, που κατοικούν στην Αλβανία και ειδικότερα, για την Ομογένεια της Βόρειας Ηπείρου, η οποία δοκιμάζεται διαρκώς.

Η ακάματη δράση του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μία παρακαταθήκη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό συνολικά.

Ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας τον ευχαριστώ θερμά για την προσφορά του στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας και εύχομαι, από βάθους καρδιάς, ο Θεός να του δίνει πάντοτε υγεία, δύναμη, κουράγιο και έμπνευση, ώστε να συνεχίσει το έργο του για πολλά χρόνια ακόμη.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ διπλά τις αρχές του ΑΠΘ, τόσο για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν τον Μακαριώτατο και την αρτιότητα της τελετής, όσο και για το μήνυμα της άρρηκτης ενότητας Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που πέμπουν προς πάσα κατεύθυνση, από εδώ, τη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας μας, η οποία δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες, έπειτα από το ολέθριο σφάλμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραχωρήσει όνομα και να αναγνωρίσει εθνικότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Είχα, δε, την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο και πολίτες της Βορείου Ελλάδος, στους οποίους μετέφερα την πάγια θέση του κόμματός μας και του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία εφόσον έρθει, τελικά, στη Βουλή, και δεν πρόκειται να τη φέρει προς κύρωση, όταν θα είμαστε κυβέρνηση.

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!

Δεν εκχωρούμε την εθνική μας κληρονομιά και δεν συναινούμε στην παραχάραξη της ιστορίας μας.

Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις