ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Οι θετικές επιστήμες στο «απόσπασμα»

«Η απόφαση του κ. Γαβρόγλου, σε σχέση με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης στο Λύκειο και την υποβάθμιση των Θετικών Επιστημών, επαληθεύει όσα έχουμε επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση εδώ και τρία χρόνια.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στερούνται σχεδιασμού και προγράμματος και επιδιώκουν αποκλειστικά και μόνο την επιβολή των ιδεοληψιών τους, βυθίζοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνολικά, στο μπάχαλο και τη διάλυση».

Τα ανωτέρω δήλωσε, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα τις ανακοινώσεις Ενώσεων Εκπαιδευτικών Θετικών Επιστημών, σε σχέση με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης που εισήγαγε ο Υπουργός Παιδείας.

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε:

«Ποτέ η Παιδεία στη χώρα μας δεν είχε ζήσει ανάλογες στιγμές απαξίωσης.

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας αυτή τη φορά τα μαθήματα των Θετικών Επιστημών, που μπαίνουν στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αξιολόγησης.

Η ηγεσία του Υπουργείου, μάλιστα, εμπαίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αφού η συγκεκριμένη απόφαση θα αποσαφηνιστεί προσεχώς με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου.

Αποτελεί δέσμευση για την παράταξή μας η αποκατάσταση του κύρους της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, διασφαλίζοντας συγχρόνως ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, που θα καταστήσει την Ελληνική Παιδεία πιο ανταγωνιστική και αποτελεσματική με γνώμονα την ανθρώπινη ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις