ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έτοιμο το σύγχρονο υπαίθριο γυμναστήριο στο Αλκαζάρ – Έρχεται και δεύτερο στο «Πάρκο των Χρωμάτων»

Δόθηκε σε χρήση το σύγχρονο υπαίθριο και  δωρεάν για όλους, γυμναστήριο στην κοίτη του Πηνειού, κάτω από τη μεγάλη γέφυρα του Αλκαζάρ, στη Λάρισα.

Μάλιστα σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης βρέθηκε στο σημείο μαζί με αντιδημάρχους του, συνομιλώντας με συμπολίτες μας που ήδη άρχισαν να το χρησιμοποιούν, καθώς και ο καιρός είναι ιδανικός για εκγύμναση σε ένα μάλιστα τόσο όμορφο σημείο της πόλης όπως είναι η κοίτη του Πηνειού.

Τα παλιά όργανα γυμναστικής αντικαταστάθηκαν με ολοκαίνουρια τα οποία μάλιστα αντικαταστάθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και εντεταλμένου σε θέματα αθλητισμού, Γιάννη Αλεξούλη.

Ο χώρος διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε με μονόζυγα και άλλα έξι όργανα τελευταίας τεχνολογίας, όπου οι Λαρισαίοι μπορούν να γυμνάσουν όλα τα σημεία του σώματός τους.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων ένα ακόμη υπαίθριο γυμναστήριο θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό και στο “Πάρκο των Χρωμάτων”. Ο κ. Καλογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ολοκληρώθηκε το μικρό αθλητικό κέντρο δίπλα στην κοίτη, μέσα στον Πηνειό, στο ποτάμι μας με όργανα γυμναστικής και μονόζυγα πιστοποιημένα. Είναι μια προσφορά προς τους συμπολίτες που κατεβαίνουν στον Πηνειό, αθλούνται και ζητούσαν κάτι επιπλέον για να μπορέσει να γίνει το περπάτημά τους εδώ ακόμα πιο όμορφο και πιο καλό και για την υγεία τους.

Αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν ώρες όπου θα υπάρχουν και γυμναστές στο σημείο για να βοηθούν τους Λαρισαίους στην εκγύμνασή τους και  θα μοιράζουν έντυπο υλικό δίνοντας συμβουλές για ασκήσεις προκειμένου να γίνεται καλή χρήση των οργάνων.

Η εγκατάσταση αυτή θα συμπληρωθεί και με άλλα στοιχεία τέτοια μέσα στο ποτάμι μιας και το ποτάμι έλκει πάρα πολύ κόσμο για το περπάτημά του και τη γυμναστική του. Δεν είναι η μόνη παρέμβαση που πρόκειται να γίνει. Εμείς ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Το επόμενο διάστημα θα βγει από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ ειδική πρόσκληση για τα ποτάμια και εμείς θα είμαστε μελετητικά έτοιμοι να επεκτείνουμε τη δουλειά μας από την περιοχή της ΔΕΥΑΛ μέχρι και την περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου.

Η μελέτη ετοιμάζεται και θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να κατεβαίνει στο ποτάμι και πράγματι να είναι πόλος έλξης για όλη την πόλη. Αυτή η ήπια παρέμβαση πρέπει να συνεχιστεί με τη διαφορά ότι θα μπορούσε να συμπληρωθεί εφόσον ξεπεράσουμε το νομικό πλαίσιο και όρια των ιδιοκτητών που εμπλέκονται στο ποτάμι, να έχουμε κάποια δημοτικά αναψυκτήρια τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στον πολίτη που κατεβαίνει να μπορεί να καθίσει να πιει έναν καφέ, να διαβάσει ένα βιβλίο. Να γίνει ένας πόλος έλξης με καλύτερο τρόπο από ότι είναι σήμερα. Εκτός από τον χώρο στο ποτάμι η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε και σε άλλες περιοχές της πόλης τέτοιους χώρους και ένας από αυτούς είναι στο πάρκο των Χρωμάτων στο οποίο επίσης περπατάει πολύς κόσμος. θα δημιουργηθεί και εκεί ένας μικρός αθλητικός πυρήνας τέτοιου είδους που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επισκέπτονται το συγκεκριμένο πάρκο να έχουν τη χαρά να γυμναστούν».

Δείτε φωτογραφίες:

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις