ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρήστος Τούβε: Να μην ξεχνά κανείς το παιδί που μεγαλώνει μέσα του

Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου

Ο Χρήστος Τούβε είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος συγγραφέας, με κάποια όμως πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: εκδίδει το συγγραφικό του έργο μόνος του και έχει καταφέρει με τα δυο, πρώτα του βιβλία, να δημιουργήσει έναν «σκληρό πυρήνα» φανατικών θαυμαστών!

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Το μονοπάτι της Αλήθειας 33» στη Λάρισα, ο συγγραφέας μιλάει στο onlarissa.gr για τη γραφή, τα όνειρά του, τα βιώματα και τις ανησυχίες του…

Πως ξεκίνησες να γράφεις;

Ξεκίνησα να γράφω όταν κατάλαβα ότι ο κόσμος μου δεν μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα με κάποιον άλλο τρόπο… Αυτό συνέβη όταν ήμουν 5 ετών!

Τι είναι η γραφή;

Γραφή είναι αυτό που το μυαλό σκέφτεται, οι λέξεις δρομολογούνται και ένας άνθρωπος αισθάνεται ότι το μελάνι παράγει την καλύτερη μουσική, αφού το χαρτί μοιάζει μία νότα, έτοιμη ν’ ακουστεί…

Για ποιον γράφει ο συγγραφέας; Για τον εαυτό του ή για τους άλλους;

Προσωπικά θα πω ότι γράφω για μένα. Είναι μία μορφή ψυχοθεραπείας, γνωριμίας και αποδοχής του εαυτού μου. Όταν θέλω να ξεφύγω από την καθημερινότητά μου, γεννάω χαρακτήρες και μιλάω μέσα από αυτούς.

Τι είναι τα «Μονοπάτια» σου και πως προέκυψαν;

Προέκυψαν από την ιδέα του να μην ξεχνά κανείς το παιδί που μεγαλώνει μέσα του. Γιατί μέσα μας κατοικούν όλα τα χρόνια που ανήκουν στο παρελθόν. Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33, είναι 33 αυτοτελείς διδακτικές ιστορίες που δείχνουν τις απόψεις-ανησυχίες ενός ανθρώπου που έκλεισε τα 33 του χρόνια. Κάθε ιστορία καταλήγει σ ‘ ένα μονοπάτι. Το μονοπάτι της ιστορίας είναι ένα απόφθεγμα που δένει απόλυτα μ’ ένα σκίτσο. Πολύ ιδιαίτερη δουλειά που βγήκε όπως την είχα στο μυαλό μου.

Πως βρίσκει ο καθένας μας τα δικά του μονοπάτια;

Βυσσοδομώ. Ένα ρήμα που λατρεύω. Ψάχνω από το βάθος. Από μέσα προς τα έξω. Έτσι λοιπόν αν ο καθένας από μας αρχίζει να δομεί από τα θέλω της ψυχής του, τότε πολύ εύκολα θα βρει τα μονοπάτια του.

Είμαστε η τύχη μας ή η επιλογή μας;

Είμαστε οι επιλογές μας. Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στην σκληρή δουλειά, στην υπομονή και στη θέληση. Αν σε αξιώνει ο Θεός με ψυχική και σωματική υγεία μην αναζητάς περισσότερη τύχη από αυτό.

Ποιος ο αγαπημένος σου συγγραφέας;

Από την ξένη λογοτεχνία προτιμώ τον Χόρχε Μπουκάι ενώ από την Ελληνική Λογοτεχνία τον Ποιητή Τάσο Λειβαδίτη. Προτιμώ οι λέξεις που διαβάζω να μου μαθαίνουν πράγματα. Δεν μου αρέσουν τα βιβλία-σαπουνόπερες.

Ποιο το βιβλίο που θα ήθελες να είχες γράψει εσύ;

Θα ήθελα να είχα γράψει ένα βιβλίο ενός άλλου αγαπημένου ξένου Συγγραφέα του Ρόμπιν Σάρμα με τίτλο, “Τα μυστικά του Μοναχού που πούλησε τη Ferrari του”. Μιλάει για 9 διαφορετικά φυλαχτά σε 9 διαφορετικά μέρη του πλανήτη και το καθένα από αυτά σου διδάσκει ένα τρόπο συμπεριφοράς. Ταξιδεύω πολύ, μελετάω κουλτούρες, συμπεριφορές και πραγματικά με βρήκα πολλές φορές μέσα σε αυτό το βιβλίο.

Τι έχεις στο μυαλό σου για το μέλλον;

Να τελειώσω με το καλό την περιοδεία αυτού του βιβλίου και μετά θα κυκλοφορήσω το τρίτο μου βιβλίο. Ένα διδακτικό μυθιστόρημα για το πόσο απέχει η χαρά από τη λύπη με πρωταγωνίστρια μία υιοθετημένη κοπέλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις