ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεργασία του ΔΩΛ με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων

Για τρίτη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η  συνεργασία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με στόχο την καλλιέργεια  της μουσικής παιδείας στα παιδιά της πόλης που είναι εγγεγραμμένα στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου.  Η συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών  του Δήμου  Λαρισαίων ξεκίνησε το  ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 και έγινε  δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό Η θετική αποδοχή της δράσης και η εμπειρία που αποκτήθηκε  είχε ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της συνεργασίας με κοινούς στόχους τη διάχυση της μουσικής παιδείας, την ανάπτυξη της προσβασιμότητας στην Τέχνη, τη δημιουργία σταθερών δεσμών για τους δυο εκπαιδευτικούς φορείς της  πόλης.

Με την έναρξη της φετινής χρονιάς, από τις αρχές Οκτωβρίου 2018, καθηγητές μουσικής του Δ.Ω.Λ παραδίδουν μαθήματα οργάνων (κιθάρα, αρμόνιο, λαούτο)  στα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σταΚΔΑΠ  του Δήμου Λαρισαίων.  Στο  πρόγραμμα συμμετέχουν  πάνω από 100παιδιά ηλικίας  9-12 χρόνων που παρακολουθούν τα μαθήματα στα πλαίσια των ωρών λειτουργίας των ΚΔΑΠ, χωρίς  οικονομική επιβάρυνση.

Η συνέργεια  των δυο φορέων  προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ως σημείο αναφοράς του παιδείας και πολιτισμού της πόλης παιδιά  και οικογένειες που βρίσκονται εκτός κέντρου και χωρίς δυνατότητες πρόσβασης .

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Ω.Λ  κύριο Νίκο Καλτσά  τονίστηκε ο ρόλος του  Δημοτικού Ωδείου  Λάρισας στη  διεύρυνση   των προγραμμάτων  που  προωθούν  τη μουσική παιδεία στην πόλη με  προσέλκυση και μύηση  μεγαλύτερου κοινού και συζητήθηκαν οι βελτιωτικές ενέργειες για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της κοινής δράσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Κάλτσα που αγκάλιασε με θέρμη την πρότυπη συνεργασία,  οι μουσικοί Γιάννης Μπάγιος, Σπύρος Παππάς, Δάφνη Χατζηδάκη, Κώστας Κρίκης  καθώς και η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ,  κυρία Λίνα Μουσιώνη.

Η δικτύωση των φορέων του Δήμου Λαρισαίων  λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και μεγεθύνει την ποιότητα των υπηρεσιών  διαμορφώνοντας ένα νέο πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο για την πόλη. Η συνέργεια  του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ και  του Δ.Ω.Λ. εντάσσεται στο  πλαίσιο του προγράμματος ΛΑΡΙΣΑ – ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.

Πληροφορίες: ΔΗ.Κ.Ε.Λ.Ηπείρου 96 – 98, τ. 2410 661727, 2410 663085 ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τηλ: 2410680205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις