ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ασυνείδητοι και επικίνδυνοι οδηγοί στο κέντρο της Λάρισας – Το φωτογραφικό οδοιπορικό ενός Λαρισαίου

“Βροχή” καταφθάνουν καθημερινά οι καταγγελίες Λαρισαίων αναγνωστών για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Λάρισας σε ότι αφορά την χωρίς όριο ανοχή που δείχνει η δημοτική αστυνομία και η τροχαία στους παράνομους οδηγούς.

Συμπολίτης μας, πραγματοποίησε ένα ιδιότυπο οδοιπορικό για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, καταγράφοντας 14 φωτογραφίες, τις οποίες και συνόδευσε με το εξής κείμενο που δημοσιεύουμε αυτούσιο: “Σε μια βόλτα λίγων λεπτών στο κέντρο της Λάρισας, κατέγραψα με την κάμερα του κινητού μου 14 περιπτώσεις παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (και της Κοινής Λογικής) από ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου να ‘ναι.

Η αστυνομία, καθώς και η δημοτική αστυνομία, δείχνουν μια αδικαιολόγητη ανοχή στην παρανομία, με αποτέλεσμα οι πολίτες να λειτουργούν με βάση την εγωιστική αντίληψη “εδώ με βολεύει, εδώ θα παρκάρω” ή “θα κάνω ό,τι γουστάρω, αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πρόκειται να μου πει τίποτα”.

Η κατάσταση όμως έχει παραγίνει. Οι πεζοί περπατούν ανάμεσα από αυτοκίνητα στους πεζόδρομους, οι άλλοι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνες μανούβρες για να αποφύγουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ οι ποδηλάτες βρίσκουν πολύ συχνά τους ποδηλατόδρομους μπλοκαρισμένους από αυτοκίνητα.

Επειδή ως Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι δεν βάζουμε μυαλό αν δεν μας επιβληθούν κυρώσεις, παρακαλείται ο δήμος Λάρισας και η αστυνομία να επιβάλλουν την τάξη και να κάνουν τη δουλειά τους όπως ορίζει ο νόμος. Κάποια στιγμή πρέπει να ωριμάσουμε κοινωνικά. Και επειδή από μόνοι μας δεν μαθαίνουμε, η επιβολή του νόμου είναι απαραίτητη, τόσο για την εγγύηση της ασφάλειας, όσο και την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Σε όλες τις προηγμένες και σοβαρές πόλεις του κόσμου εφαρμόζεται ο νόμος και επιβάλλονται πρόστιμα στους παρανομούντες. Πέρα από την επιβολή του νόμου και την ανάπτυξη της σωστής κοινωνικής συνείδησης μέσω της παιδείας, κανένας άλλος τρόπος δεν συμβάλλει στη σωστή κοινωνική συμπεριφορά.

Βαρεθήκαμε την ανοχή στην παρανομία και την αλαζονεία. Θερμή παράκληση στις αρμόδιες αρχές να εφαρμόζουν το νόμο επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους “μάγκες Ελληναράδες”.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν απόγευμα καθημερινής όταν η αγορά ήταν κλειστή. Με ανοιχτή αγορά, οι παραβιάσεις και τα προβλήματα που δημιουργούν οι ασυνείδητοι οδηγοί είναι πολλαπλάσια.”

Δείτε τις φωτογραφίες:

Νίκος Μπ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις