ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος του ΣτΕ η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – Για πρώτη φορά γυναίκα στην ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Ένα ακόμα άβατο «έσπασε» καθώς πριν από λίγο με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, επιλέχθηκε για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η κυρία Σακελλαροπούλου ήταν ψηλά στη δικαστική επετηρίδα και είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρόεδρος στο ΣτΕ.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας ενώ επελέγη πρώτη και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατά την πρόσφατη διαδικασία.

Ως νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι σύμβουλοι του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο Μιχάλης Πικραμένος ο οποίος είναι αν και ήταν χαμηλά στη δικαστική επετηρίδα, θεωρείται από τους πλέον αξιόλογους δικαστές και επιπλέον ήταν στην τριάδα της επιλογής και από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Για την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου επελέγη ο αρχαιότερος Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, δικαστικός άριστος που είχε παραληφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού που είχε πριν ένα χρόνο το όνομά της περιληφθεί στις επιλογές αλλά τελικά δεν έγινε και η Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις